Cea mai buna reteta de sarmale traditionle de porc si vita in foi de varza acra!

Cea mai buna reteta de sarmale traditionle de porc si vita in foi de varza acra!

Invata sa pregatesti cele mai gustoase sarmale pentru masa de Craciun! Uite de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente
- 400 gr de carne de porc tocata
- 300 gr de carne de vita tocata
- 2 cepe
- 2 pumni de orez
- 3 linguri de bulion de rosii
- 1 legatura de marar
- 1,5 kg de varza acra
- piper macinat
- 6-7 boabe de piper
- 2 foi de dafin
-
cimbru uscat
-200 gr de slanina afumata (sau orice fel de afumatura)
Mod de preparare sarmale cu carne in foi de varza acra:
Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul tinut in prealabil cateva minute in apa rece si 1 lingura de bulion.
(Orez se pune cam 2/3 de cescuta). Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu. Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un lighean sau castron mai mare se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, 1/4 de lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de cimbru uscat, mararul tocat marunt. Se amesteca bine. Daca varza este sarata, nu puneti sare, iar daca este prea sarata, lasati-o in apa calda cel putin o ora inainte de a fi folosita.
Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara.
Pe fundul cratitei puneti in prealabil o lingura de ulei, 2-3 frunze intregi de varza si un strat de 1 cm de varza tocata marunt. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor o lingura de bulion diluat intr-o cescuta de apa si cateva bucati de afumatura. Printre sarmale rupeti si 2 foi de dafin uscat. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati.
Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati inca o lingura de bulion. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele. Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mijlociu cam 40 de minute.
Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata, cel putin inca o ora. Practic trebuie sa scoateti o sarmaluta pe o farfurie si sa o gustati, varza trebuie sa fie bine fiarta.
Daca doriti, puteti sa le fierbeti la cuptor, dar va dura ceva mai mult, minim 2-3 ore. Vor fi insa mai gustoase.
Sursa: Csid.ro

Ingrediente

- 400 gr de carne de porc tocata
- 300 gr de carne de vita tocata
- 2 cepe
- 2 pumni de orez
- 3 linguri de bulion de rosii
- 1 legatura de marar
- 1,5 kg de varza acra
- piper macinat
- 6-7 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
-200 gr de slanina afumata (sau orice fel de afumatura)

Mod de preparare sarmale cu carne in foi de varza acra:

Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul tinut in prealabil cateva minute in apa rece si 1 lingura de bulion. (Orez se pune cam 2/3 de cescuta). Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu. Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un lighean sau castron mai mare se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, 1/4 de lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de cimbru uscat, mararul tocat marunt. Se amesteca bine. Daca varza este sarata, nu puneti sare, iar daca este prea sarata, lasati-o in apa calda cel putin o ora inainte de a fi folosita.

Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara. Pe fundul cratitei puneti in prealabil o lingura de ulei, 2-3 frunze intregi de varza si un strat de 1 cm de varza tocata marunt. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor o lingura de bulion diluat intr-o cescuta de apa si cateva bucati de afumatura. Printre sarmale rupeti si 2 foi de dafin uscat. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati inca o lingura de bulion. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele. Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mijlociu cam 40 de minute.

Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata, cel putin inca o ora. Practic trebuie sa scoateti o sarmaluta pe o farfurie si sa o gustati, varza trebuie sa fie bine fiarta.

Daca doriti, puteti sa le fierbeti la cuptor, dar va dura ceva mai mult, minim 2-3 ore. Vor fi insa mai gustoase.

Sursa: Csid.ro

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: „Cum poate să mintă în halul ăsta?” George Burcea nu a mai suportat și a răbufnit în urma atacurilor Andreei Bălan- radioimpuls.ro

 

Citeste si: Este oficial! Jador se iubește cu o tânără domnișoară și este mai fericit ca niciodată! Cine este iubita artistului: „Aleasa inimii mele”- kanald.ro

Citeste si: Urări 1 Iunie 2023: Mesaje și felicitări pentru Ziua Copilului. ,,Să ai mereu sufletul pur, zâmbetul gingaș și viaţa fără griji. La mulţi ani!''- stirilekanald.ro


Abonează-te pe

Citește și:

„M-a prins, m-a descoperit că aveam o altă relație.” Connec-R a vorbit despre divorțul de Misha. Artista a rămas cu traume după căsnicia cu celebrul cântăreț

„Eu sunt alături de ea în orice.” Cum a reacționat Tavi Clonda, după ce s-a vehiculat că Gabriela Cristea se afla sub influența băuturilor alcoolice, atunci când a prezentat...

De ce să stropești carnea cu bere înainte de a o pune pe grătar. Trucul de aur al bucătarilor - ego.ro

Cât costă casa din Elveția unde Tina Turner a murit?! A lăsat o avere colosală - wowbiz.ro

Reacția Mariei Guardiola, fiica lui Pepe Guardiola în momentul când l-a văzut pe Julian Alvarez. Imaginile cu modelul au devenit virale - radioimpuls.ro

Beatrice, în lacrimi din cauza comentariilor negative din mediul online. Iris este de partea ei: „Încerc să mă feresc de orice discuție cu Andreea” - kanald2.ro

Horoscop chinezesc joi, 1 Iunie 2023: Zodiile care încep luna cu o veste bună - kanald.ro

Calendar ortodox 1 iunie 2023. Ce sărbătoare este joi? - stirilekanald.ro

Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol

Video
Serialul "Gomora" își invită telespectatorii să urmărească un nou episod din producția preferată, în această seară, de la ora 22:00, la Kanal D2
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri