Cea mai buna reteta de sarmale traditionle de porc si vita in foi de varza acra!


Cea mai buna reteta de sarmale traditionle de porc si vita in foi de varza acra!

Invata sa pregatesti cele mai gustoase sarmale pentru masa de Craciun! Uite de ce ingrediente ai nevoie.

 

Ingrediente
- 400 gr de carne de porc tocata
- 300 gr de carne de vita tocata
- 2 cepe
- 2 pumni de orez
- 3 linguri de bulion de rosii
- 1 legatura de marar
- 1,5 kg de varza acra
- piper macinat
- 6-7 boabe de piper
- 2 foi de dafin
-
cimbru uscat
-200 gr de slanina afumata (sau orice fel de afumatura)
Mod de preparare sarmale cu carne in foi de varza acra:
Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul tinut in prealabil cateva minute in apa rece si 1 lingura de bulion.
(Orez se pune cam 2/3 de cescuta). Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu. Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un lighean sau castron mai mare se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, 1/4 de lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de cimbru uscat, mararul tocat marunt. Se amesteca bine. Daca varza este sarata, nu puneti sare, iar daca este prea sarata, lasati-o in apa calda cel putin o ora inainte de a fi folosita.
Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara.
Pe fundul cratitei puneti in prealabil o lingura de ulei, 2-3 frunze intregi de varza si un strat de 1 cm de varza tocata marunt. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor o lingura de bulion diluat intr-o cescuta de apa si cateva bucati de afumatura. Printre sarmale rupeti si 2 foi de dafin uscat. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati inca o lingura de bulion. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele. Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mijlociu cam 40 de minute.
Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata, cel putin inca o ora. Practic trebuie sa scoateti o sarmaluta pe o farfurie si sa o gustati, varza trebuie sa fie bine fiarta.
Daca doriti, puteti sa le fierbeti la cuptor, dar va dura ceva mai mult, minim 2-3 ore. Vor fi insa mai gustoase.
Sursa: Csid.ro

Ingrediente

- 400 gr de carne de porc tocata
- 300 gr de carne de vita tocata
- 2 cepe
- 2 pumni de orez
- 3 linguri de bulion de rosii
- 1 legatura de marar
- 1,5 kg de varza acra
- piper macinat
- 6-7 boabe de piper
- 2 foi de dafin
- cimbru uscat
-200 gr de slanina afumata (sau orice fel de afumatura)

Mod de preparare sarmale cu carne in foi de varza acra:

Se curata ceapa si se toaca marunt, dupa care se pune la calit in putin ulei, la foc mic si intr-un vas acoperit, pana cand devine sticloasa. Se adauga orezul tinut in prealabil cateva minute in apa rece si 1 lingura de bulion. (Orez se pune cam 2/3 de cescuta). Se lasa la foc mic 2 minute, amestecand mereu. Se adauga o lingura de bulion si se mai lasa pe foc 2 minute. Intr-un lighean sau castron mai mare se pune carnea, impreuna cu ceapa si orezul cu bulion calite mai devreme, 1/4 de lingurita de piper macinat, 1/2 lingurita de cimbru uscat, mararul tocat marunt. Se amesteca bine. Daca varza este sarata, nu puneti sare, iar daca este prea sarata, lasati-o in apa calda cel putin o ora inainte de a fi folosita.

Dupa ce ati pregatit carnea, desprindeti frunzele de varza de pe cotor, taiati nervurile mai groase, puneti foaia de varza in palma, luati carne cu o lingura si rulati foaia de varza in jurul carnii, avand grija sa acoperiti cu varza si capetele sarmalutei, pentru a nu iesi carnea. Sarmalutele astfel pregatite se pun intr-o cratita destul de incapatoare, una langa alta, in forma circulara. Pe fundul cratitei puneti in prealabil o lingura de ulei, 2-3 frunze intregi de varza si un strat de 1 cm de varza tocata marunt. Dupa ce terminati de facut un strat de sarmale, puneti deasupra lor o lingura de bulion diluat intr-o cescuta de apa si cateva bucati de afumatura. Printre sarmale rupeti si 2 foi de dafin uscat. Continuati apoi cu inca un strat de sarmale, apoi afumatura si din nou sarmale, pana cand le terminati. Deasupra ultimului strat de sarmale puneti un strat de 1 cm de varza tocata marunt si imprastiati inca o lingura de bulion. Completati cu apa pana cand aceasta depaseste cu cativa cm sarmalele. Se acopera cratita si se pune la fiert la foc mijlociu cam 40 de minute.

Se verifica din cand in cand sa nu scada prea mult apa si se completeaza cand este nevoie. Dupa aceea se da focul mic si se mai lasa pana cand sunt gata, cel putin inca o ora. Practic trebuie sa scoateti o sarmaluta pe o farfurie si sa o gustati, varza trebuie sa fie bine fiarta.

Daca doriti, puteti sa le fierbeti la cuptor, dar va dura ceva mai mult, minim 2-3 ore. Vor fi insa mai gustoase.

Sursa: Csid.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este solistul de la CARLA'S DREAMS. Biografie: nume real, data naşterii, căsătorie, copil, divorț, cine este iubita lui

Nimeni nu bănuia ASTA! Ce secret teribil s-a aflat despre Mihaela Bilic

CITEȘTE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

CITEȘTE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Victor Slav și Anda Adam, revedere după aproape 10 ani de la despărțire! Care a fost reacția celor doi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri