Pastele cu legume sunt excelente pentru o zi de post sau pentru cei care au adoptat stilul de viata vegetarian.
INGREDIENTE: 300 g paste 2 linguri ulei 1 ceapa 2-3 catei de usturoi 400 g rosii decojite in suc de rosii 100 ml vin alb 150 g masline negre 1/2 lingurita oregano sare piper patrunjel verde
Pastele se fierb in apa cu sare, respectand timpul indicat pe pachet. Se trec apoi printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.
Reteta de tort de post cu blat de nuca si crema de fructe!
Pentru sos, ceapa si usturoiul se toaca marunt si se calesc in ulei.
Se sting cu vin indoit cu apa si se fierb inabusit 10 minute. Se adauga maslinele, sucul de rosii si rosiile taiate cubulete. Se lasa la foc mic 15-20 minute, pana se ingroasa sosul, si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Pastele fierte se pun intr-un castron si se amesteca cu 2-3 picaturi de ulei.
Turta dulce de post- Reteta de post ca la bunica acasa!
Se adauga sosul de rosii cu masline si se orneaza cu patrunjel verde.
Sursa, foto: sanatate.bzi.ro