Cea mai buna reteta de cartofi copti de post! Uite ce usor se prepara!


Te vei indragosti de aceasta reteta de cartofi copti de post! Uite ce usor se prepara!

 

Ingrediente:
1 kg de cartofi
3 catei de usturoi pisati
1 lingurita oregano
30 ml vin alb, dulce
1/2 lingurita boia dulce
2 lamai
5 linguri ulei de masline extravirgin
1 legatura patrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Preincalzeste la 200 grade Celsius. Curata cartofii de coaja si taie-i in bucati de marime potrivita. Ai grija sa fie cat de cat egale pentru a se coace in acelasi timp. In caz contrar unii se vor arde iar altii vor ramane necopti.
Spala apoi cartofii pentru a elimina amidonul in surplus si lasa-i sa stea in apa rece timp de cinci minute. Intre timp spala lamaie bine si rade-le coaja. Stoarce apoi sucul. Intr-un castron incapator adauga zeama de lamaie, zoaja de lamaie, uleiul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul si oregano. Amesteca bine, apoi adauga vinul.
Scurge cartofii de apa si adauga-i intr-o tava adanca. Asezoneaza cu sare si piper apoi toarna peste ei sosul preparat anterior. Coace cartofii timp de 30 de minute, apoi intoarce-i si mai lasa-i la cuptor inca 20 de minute sau pana cand sunt bine patrunsi. Cand sunt gata, presara patrunjelul tocat peste ei
Serveste cartofii calzi, simpli sau alaturi de o salata de rosii cu usturoi.
Daca nu tii insa post, poti servi cartofii copti cu lamaie si patrunjel alaturi de o friptura la gratar.
Sursa

Ingrediente:

1 kg de cartofi
3 catei de usturoi pisati
1 lingurita oregano
30 ml vin alb, dulce
1/2 lingurita boia dulce
2 lamai
5 linguri ulei de masline extravirgin
1 legatura patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Preincalzeste la 200 grade Celsius. Curata cartofii de coaja si taie-i in bucati de marime potrivita. Ai grija sa fie cat de cat egale pentru a se coace in acelasi timp. In caz contrar unii se vor arde iar altii vor ramane necopti.

Spala apoi cartofii pentru a elimina amidonul in surplus si lasa-i sa stea in apa rece timp de cinci minute. Intre timp spala lamaie bine si rade-le coaja. Stoarce apoi sucul. Intr-un castron incapator adauga zeama de lamaie, zoaja de lamaie, uleiul, sarea, piperul, boiaua, usturoiul si oregano. Amesteca bine, apoi adauga vinul.

Scurge cartofii de apa si adauga-i intr-o tava adanca. Asezoneaza cu sare si piper apoi toarna peste ei sosul preparat anterior. Coace cartofii timp de 30 de minute, apoi intoarce-i si mai lasa-i la cuptor inca 20 de minute sau pana cand sunt bine patrunsi. Cand sunt gata, presara patrunjelul tocat peste eiServeste cartofii calzi, simpli sau alaturi de o salata de rosii cu usturoi.

Daca nu tii insa post, poti servi cartofii copti cu lamaie si patrunjel alaturi de o friptura la gratar.

Sursa

 


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

O nouă despărțire în showbiz-ul nostru! Lino Golden și Andra Ghinea nu mai sunt împreună!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri