Cea mai bună făină pentru cozonacul de Crăciun. Ce trebuie să apară pe pachet

Cea mai bună făină pentru cozonacul de Crăciun

Există un detaliu care nu trebuie să îți scape de pe pachetul de făină. Iată la ce trebuie să fii atent, în momentul în care o cumperi, pentru a prepara cel mai delicios cozonac pentru toți cei dragi, de Crăciun.

Crăciunul este pe drum, iar gospodinele își doresc să pregătească cele mai gustoase bucate. Cozonacul nu lipsește de pe masă, iar acesta trebuie să aibă cele mai potrivite ingrediente și cel mai bun pachet de făină. Iată ce trebuie să scrie pe el, pentru cel mai bun cozonac.

Citește și: Ingredientul secret care frăgezește imediat carnea de porc sau de vită. Friptura va ieși de-a dreptul delicioasă

Cum să cumperi cel mai bun pachet de făină pentru cozonacul de Crăciun

În momentul în care merg la cumpărături, majoritatea gospodinelor aleg un pachet de făină în funcție de preț sau marcă, dar nu acestea sunt un indiciu pentru a face cel mai delicios cozonac din toate timpurile.

Specialiștii sunt de părere că pe pachetul de făină se află un cod, care este ideal pentru ceea ce vrei să prepari, mai exact:

-Făină 10 1050, integrală și cea mai dură dintre toate.

-Făină 650, potrivită pentru pâinea de casă.

-Făină 550, potrivită pentru biscuiți și foietaj.

-Făină 450 utilă pentru patiserie.

-Făină 000, cea mai fină dintre toate și numai bună pentru cozonaci și creme de prăjituri.

Astfel, dacă pe masa de Crăciun și de Anul Nou vrei să ai cozonaci pufoși și delicioși, nu ezita să alegi făina cu codul 000. Vei surprinde pe toată lumea cu rezultatul final.

Citește și: Ce trebuie să pui în maioneză dacă s-a tăiat. Ingredientul se află în bucătăria tuturor gospodinelor

Cea mai bună făină pentru cozonacul de Crăciun [Sursa foto: shutterstock]

Ingrediente

-500g lapte cald.

-1kg făină.

-2 cuburi drojdie.

-1 esență de vanilie.

-coaja unei lămâi.

-200 g zahăr.

-100 ml unt topit.

-100 ml ulei.

-5 gălbenușuri.

-200 g rahat.

-200 g nucă pisată.

-150 g stafide.

-3 linguri de zahăr pudră.

-2 linguri cacao.

Atunci când faceți această rețetă, este foarte important să frământați bine aluatul, peste care se toarnă lapte cald și ulei. Frământarea acestuia trebuie să fie lentă și să dureze circa 30 de minute.

Cu aceste ingrediente veți avea parte de cel mai bun cozonac, iar familia va fi de-a dreptul uimită de preparatul delicios pe care îl veți pregăti de Crăciun. Bucurați-vă alături de cei dragi de sărbători și de gustoasele preparate culinare!

Cea mai bună făină pentru cozonacul de Crăciun [Sursa foto: shutterstock]

Citește și: Ce ingredient trebuie să adaugi în cafea pentru a scăpa de kilogramele în plus. Specialiștii te sfătuiesc să faci acest lucru

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cea mai ușoară rețetă de Brioșe de Crăciun cu brăduți

TEST: Cât de darnic ești? Răspunde doar la aceste întrebări!

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

La ce temperatură se coc eclerele. Care este secretul pentru cele mai pufoase eclere

Veronica, pe cale să ia o decizie radicală în relația cu Ahmed: „O să pun punct”. Incredibil ce se va întâmpla în „Casa iubirii”, în ediția de sâmbătă, 27 decembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate