Ce trebuie neapărat să pui în compoziția checului ca să iasă pufos


Ce trebuie neapărat să pui în compoziția checului ca să iasă pufos

Un chec pufos trebuie să conțină neapărat câteva ingrediente. Noi vă dezvăluim toate secretele, pentru cel mai bun chec.


In articol:

Toate gospodinele știu să facă un chec, pentru că este, într-adevăr, cel mai simplu desert. Dar nu toate știu cum se face compoziția, pentru a obține un chec extrem de pufos.

Checul, desertul ideal în orice situație

Atunci când vreți să preparați ceva dulce pentru cei dragi și nu aveți foarte mult timp la dispoziție, checul vă scoate din încurcătură, de fiecare dată.

Este un desert care se poate prepara în foarte multe feluri, cu ciocolată, cu fructe uscate, cu stafide, cu nucă sau chiar cu fructe proaspete sau din compot.

Totuși, poate că vi s-a întâmplat să faceți un chec și să observați că nu este chiar atât de pufos, pe cât v-ați fi dorit. Asta înseamnă că nu ați folosit ingredientele potrivite sau nu ați preparat checul ca la carte.

Este un desert rapid și ușor de făcut, este adevărat, dar totuși, ca la oricare altă prăjitură, și la chec trebuie să țineți

cont de câteva trucuri.

Nu vă speriați, nu este nimic greu de reținut sau de făcut. Fiți doar atente la detalii și veți prepara cel mai pufos chec, care se va păstra la fel, chiar și după câteva zile.

Cum se face un chec pufos: secrete și trucuri

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl știți atunci când faceți un chec este că acest desert nu are nevoie de praf de copt!

Da, ați citit bine! O să vă întrebați cum o să crească și cum o să iasă pufos, dacă nu are praf de copt, nu-i așa?

Ei bine, răspunsul este foarte simplu. Spuma de albușuri este cel mai bun ingredient de afânare a checului. Bineînțeles că spuma trebuie să fie bătută foarte bine, ca la bezele.

Astfel, veți obține o compoziție lucioasă și foarte tare, care nu o să cadă, dacă întoarceți castronul invers.

Zahărul se adaugă în albușuri, doar după ce acestea sunt deja spumă.

Un alt truc la care trebuie să apelați neapărat este să puneți puțin amidon în făină. În acest fel, checul va fi moale și se va topi efectiv în gură.

După ce ați bătut foarte bine spuma de albușuri, puneți o linguriță de zeamă de lămâie în ea. Astfel, spuma nu se va mai lăsa, atunci când veți adăuga făina.

Pentru un chec pufos, mixați și gălbenușurile spumă. Aveți grijă că va dura mai mult decât la albușuri, deci aveți răbdare cu acest procedeu.

Atunci când începeți să adăugați făina, nu vă grăbiți! Puneți puțin câte puțin și amestecați ușor, cu mișcări de jos în sus.

De asemenea, după ce ați pus compoziția de chec în formă, nu trântiți forma de masă, pentru că riscați să obțineți un chec necrescut.

După ce este copt, checul se scoate din formă și se lasă să se răcească pe un grilaj de bucătărie. Dacă îl lăsați în formă, va deveni cleios.


Abonează-te pe

Citește și:

Românii vor primi bani de la Guvern! Cei loviți de criză vor primi sprijin financiar

O recunoști? A ajuns cea mai dorită femeie din România

E mai sănătoasă pâinea prăjită decât cea normală? Ce spun nutriționiștii!

Cele mai apreciate brand-uri de ceasuri

Andra Volos, în pat cu noul iubit! Fosta concurentă de la Puterea Dragostei este îndrăgostită până peste cap!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ce spune Musty de la Survivor despre accidentarea lui Jador „E la fel ca la Lucian...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri