Ce smântână se folosește la papanași pentru a ieși ca cei de la restaurant

Papanasi
Papanasi cu smantana

Care este secretul bucătarilor pentru papanași. De ce smântână ai nevoie pentru ca desertul să aibă gustul ca la restaurant.

Papanașii reprezintă pentru mulți români desertul preferat, încă din copilărie. Cu multă smântână și cu dulceață de vișine, de afine sau de fructe de pădure, papanașii sunt extrem de apreciați de către persoane de toate vârstele.

Iată mai jos care este secretul celor mai buni papanași, dar și ce smântână se folosește pentru a ieși la fel ca cei de la restaurant.

În mod normal, papanașii se servesc cu smântână și dulceață, dar sunt și multe persoane care îi preferă doar presărați cu zahăr.

Nici nu este de mirare faptul că papanașii se regăsesc în meniul fiecărui restaurant din țara noastră, deoarece se pregătesc extrem de ușor, dacă ținem cont de câteva reguli simple.

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

350-400 g de brânză proaspătă de vaci (bulgărași, nu cremă);
200 g de făină albă de grâu;
3 ouă mari;
1-2 plicuri de zahăr vanilinat;
1 linguriță plină de bicarbonat de sodiu sau praf de copt (opțional);
coaja rasă de la o lămâie pentru mai multă aromă;
un praf de sare;
ulei pentru prăjit;
smântână;
dulceață/gem, după preferință.

Se folosește un castron încăpător în care se toarnă făina albă de grâu cernută bine, alături de brânza de vaci și ouăle întregi. Se adaugă zahărul vanilinat, praful de sare, coaja de lămâie și praful de copt stins cu zeamă de lămâie sau oțet. Se frământă cu grijă aluatul, folosind mâinile.

Citeste si: Rețetă de papanași fierți cu brânză. Sunt mult mai sănătoși decât cei prăjiți

Reteta papanasi
Reteta papanasi ca la restaurant[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

Citeste si: Papanași. Cea mai delicioasă rețetă tradițională

Se modelează aluatul obținut cu ajutorul unui sucitor și se decupează cu ajutorul unui pahar cercuri. În centru se decupează cu ajutorul unui dui metalic sau a unui pahar mai mic. Din resturile rămase de aluat de fac biluțele care se așază în vârful papanașilor.

Papanașii se prăjesc în baie de ulei. Se alege o tigaie mai adâncă în care se pune un strat de ulei de 2 degete.

Se lasă bine la încins uleiul, apoi se pun papanașii la prăjit, cu tot cu biluțele aferente. Se reduce flacăra la mediu pentru a nu se arde și se lasă să se prăjească uniform și în profunzime. După 2-3 minute se întorc și se mai lasă încă două minute. Se scot cu o spumieră, se pun pe o tavă tapetată cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.

Ce smântână se folosește la papanași

Papanașii se servesc fierbinți, imediat ce sunt scoși din tigaie. Se așază pe farfurie și se garnisesc cu smântână și cu dulceață.

Pentru cel mai bun gust, se alege o smântână cu cel puțin 25% grăsime. Alți bucătari recomandă o smântână fermentată, pentru ca gustul să fie acrișor și pentru a obține un contrast plăcut cu gustul dulceții.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Cristina Șișcanu plănuiește o vacanță în doi? Ce spune prezentatoarea TV despre următoarea călătorie. “Sunt mai multe responsabilități când sunt copiii.”

4 zodii care își îndeplinesc cele mai mari dorințe până la toamnă. Sunt protejate de o aură divină

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Istoria se repetă la Electric Castle 2024. Festivalul a dat peste cap traficul rutier

5 ținute casual de vară pentru femei și încălțămintea ideală. Merită încercate în 2024!

Julia, acuzații aprige la adresa lui Robi! „Mincinos! Poate însemna și ipocrit! Poate însemna mai multe!” Aflați cum va reacționa Robi și ce scandal de proporții se va isca în Casa iubirii, vineri, 19 iulie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies