Ce smântână se folosește la papanași pentru a ieși ca cei de la restaurant


Care este secretul bucătarilor pentru papanași. De ce smântână ai nevoie pentru ca desertul să aibă gustul ca la restaurant.


In articol:

Papanașii reprezintă pentru mulți români desertul preferat, încă din copilărie. Cu multă smântână și cu dulceață de vișine, de afine sau de fructe de pădure, papanașii sunt extrem de apreciați de către persoane de toate vârstele.

Iată mai jos care este secretul celor mai buni papanași, dar și ce smântână se folosește pentru a ieși la fel ca cei de la restaurant.

În mod normal, papanașii se servesc cu smântână și dulceață, dar sunt și multe persoane care îi preferă doar presărați cu zahăr.

Nici nu este de mirare faptul că papanașii se regăsesc în meniul fiecărui restaurant din țara noastră, deoarece se pregătesc extrem de ușor, dacă ținem cont de câteva reguli simple.

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

Iată de ce ingrediente ai nevoie:

350-400 g de brânză proaspătă de vaci (bulgărași, nu cremă);
200 g de făină albă de grâu;
3 ouă mari;
1-2 plicuri de zahăr vanilinat;
1 linguriță plină de bicarbonat de sodiu sau praf de copt (opțional);
coaja rasă de la o lămâie pentru mai multă aromă;
un praf de sare;
ulei pentru prăjit;
smântână;
dulceață/gem, după preferință.

Se folosește un castron încăpător în care se toarnă făina albă de grâu cernută bine, alături de brânza de vaci și ouăle întregi. Se adaugă zahărul vanilinat, praful de sare, coaja de lămâie și praful de copt stins cu zeamă de lămâie sau oțet. Se frământă cu grijă aluatul, folosind mâinile.

Citeste si: Rețetă de papanași fierți cu brânză. Sunt mult mai sănătoși decât cei prăjiți

Reteta papanasi

Reteta papanasi ca la restaurant

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Papanași. Cea mai delicioasă rețetă tradițională

Se modelează aluatul obținut cu ajutorul unui sucitor și se decupează cu ajutorul unui pahar cercuri. În centru se decupează cu ajutorul unui dui metalic sau a unui pahar mai mic. Din resturile rămase de aluat de fac biluțele care se așază în vârful papanașilor.

Papanașii se prăjesc în baie de ulei. Se alege o tigaie mai adâncă în care se pune un strat de ulei de 2 degete. Se lasă bine la încins uleiul, apoi se pun papanașii la prăjit, cu tot cu biluțele aferente. Se reduce flacăra la mediu pentru a nu se arde și se lasă să se prăjească uniform și în profunzime. După 2-3 minute se întorc și se mai lasă încă două minute. Se scot cu o spumieră, se pun pe o tavă tapetată cu șervețele pentru a absorbi excesul de ulei.

Ce smântână se folosește la papanași

Papanașii se servesc fierbinți, imediat ce sunt scoși din tigaie. Se așază pe farfurie și se garnisesc cu smântână și cu dulceață.

Pentru cel mai bun gust, se alege o smântână cu cel puțin 25% grăsime. Alți bucătari recomandă o smântână fermentată, pentru ca gustul să fie acrișor și pentru a obține un contrast plăcut cu gustul dulceții.


Abonează-te pe

Citește și:

Detalii despre relația dintre Marcela Fota și tânărul de 23 de ani. Ultima apariție a artistei a lăsat oamenii fără cuvinte.

Cum se descurcă fiica Biancăi Drăgușanu la școală? Sofia este înscrisă la o școală de stat

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Declarații șocante în cazul părintelui Visarion Alexa. “Tot îi spuneam că nu mă simt bine, că tot sufăr. Și apoi m-a sărutat, m-a pipăit.”.

Larisa Udilă a vorbit despre intervenția cu implanturi mamare. „Nu îmi plac schimbările acelea în care nu mă mai recunosc”.

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Dezvăluiri despre actele de agresiune sexuală prin care sunt nevoite să treacă femeile din stațiile de cercetare din Antarctica.
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri