Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți. Călătorie culinară prin bucătăria balcanică!

Rețetă ardei umpluți

Ardeii umpluți sunt unul din preparatele cele mai populare în bucătăria românească. Această mâncare nu doar că este gustoasă, îmbinând diverse gusturi, ci și se gătește destul de ușor.

În bucătăria românească, de cele mai multe ori ardei sunt umpluți cu carne, însă există și variante de post sau vegetariene, în care aceștia sunt umpluți doar cu orez sau ci diverse alte legume.

Descoperă în rândurile de mai jos care sunt trucurile pentru ca ardeii umpluți să fie gătiți corect, dar și o rețetă extrem de simplă!

Cât fierb ardeii umpluți

Citește și: Ruladă cu brânză de vaci, lămâie și mango. Un adevărat amestec de texturi!

Ardei umpluți cu carne [Sursa foto: Freepik]

Citește și: Brioșe de ciocolată cu cremă de brânză și coacăze roșii. Ia și tu o mușcătură dulce!

La fel de iubiți precum sarmalele, ardeii umpluți se regăsesc adesea pe mesele românilor. Totuși, pentru ca rezultatul final să fie unul extrem de delicious, trebuie să ții cont de câteva sfaturi culinare. În funcție de cât de moi îi dorești, poți să îi fierbi maim ult sau mai puțini. Cu toate acestea, ardeii nu trebuie lăsați prea mult la fiert, deoarece vor deveni prea moi pentru a susține compoziția. Cel mai bun timp de fierbere este de aproximativ două ore, pentru a te bucura de un rezultat bun și gustos.

Rețetă ardei umpluți

Ardei umpluți cu carne [Sursa foto: Freepik]

 Ardeii umpluți sunt delicioși și pot fi păstrați câteva zile în frigider. Așadar, avantajul este că poți găti o cantitate mai mare, pentru a scăpa de grija gătitului, măcar

pentru doua zile. Ardeii umpluți sunt o variantă ideală atât pentru prânz, cât și pentru cină și sunt ideali și pentru cei mici. De cele mai multe ori, gospodinele folosesc carne de porc pentru ardei umpluți, însă pentru un gust aparte, aceasta poate fi combinată și cu carne de vită. De asemenea, dacă dorești să ții post sau ești vegetarian, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece rețeta de ardei umpluți poate fi adaptată și pentru astfel de situații, înlocuind carnea cu orez sau un amestec de mai multe legume. Această rețetă este specifică bucătăriei românești și moldovenești. Poți alege orice culoare de ardei gras, fie că vorbim de roșu, verde sau galben. Pentru a te bucura de un joc de culori în farfurie, poți folosi chiar toate tipurile de ardei gras. Iată mai jos o rețetă simplu de urmat de ardei umpluți, cu care cu siguranță îți vei da familia sau prietenii pe spate:

Citește și: Patrick și Bianca Giurcă, prinși în spatele cisternei de pe Valea Oltului. Pericol de deflagrație! Ce au pățit foștii concurenți „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Ingrediente:

  • 10-12 ardei
  • 600 g carne tocată de porc și de vită
  • 3 linguri de bulion
  • Un morcov
  • 50 g de orez
  • Un ou
  • Condimente: sare, piper, cimbru, boia dulce, pătrunjel, mărar

Mod de preparare:

Ce se pune pe fundul oalei la ardei umpluți [Sursa foto: Freepik]

În primul rând, ardeii trebuie spălați, iar apoi trebuie tăiat capacul. Ulterior, este esențial să curățăm interiorul ardeiului de semințe. Într-un vas cu apă și sare, orezul se pune la fiert. În acest timp, poți toca ceapa și morcovul, pe care le vei căli ulterior într-o tigaie, alături de puțin ulei. Ceapa și morcovul trebuie tocate foarte mărunt, pentru a se integra perfect în compoziție. Următorul pas este să amesteci carnea tocată cu legumele, peste care adaugi orezul fiert, două linguri de bulion, oul și toate condimentele. Unul dintre secretele pentru ca ardeii umpluți să fie gustoși este să adaugi o lingură de bulion pe fundul oalei. În acest mod, în timpul fierberii, vei obține un gust incredibil pentru această rețetă. După ce ai amestecat câteva minute compoziția pe foc, este timpul pentru montarea ardeilor. Aceștia se umplu, rând pe rând, cu întreaga compoziție și ulterior se adaugă capacul ardeiului. Peste compoziția de bulion, adaugă câteva codițe de pătrunjel, iar apoi ardeii umpluți. Adaugă capacul pentru oala în care gătești și lasă ardeii să se fiarbă pentru aproximativ două ore. La final, scoate capacele ardeilor și adaugă puțin mărar tocat pe deasupra, pentru decor.  Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ruladă Pavlova cu cremă de afine. Un gust cu adevărat rafinat!

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Care a fost primul loc de muncă al Mirabelei Dauer? Artista a dezvăluit și care a fost marele său vis, în materie de job! "Eu nu aveam dorințe atunci!"

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru