Ce se pune în cafea, pentru a ieși ca la cafenea

Ce se pune in cafea

Ce se pune in cafea pentru a iesi ca la cafenea

Iată cum se prepară cele mai cunoscute tipuri de cafea și de ce ai nevoie pentru a le pregăti ca la cafenea.

Pentru multe persoane, o zi perfectă începe cu o ceașcă de cafea. Fie că este vorba despre cafea espresso, cafea cu lapte sau cafea simplă, această băutură poate reprezenta primul pas cu care mulți își încep ziua.

Unii aleg să își pregătească acasă cafeaua, în timp ce alții se lasă pe mâna unui barista ca să savureze o cafea bună. Iată ce trebuie să pui în cafea petntru a ieși fix ca la cafenea.

Astfel, poți economisi mulți bani. Mai mulți barista și-au dezvăluit secretele pentru prepararea unei cafele de excepție.

În cazul în care nu știai, un barista petrece ani întregi pentru a învăța toate tainele cafelei artizanale. Acesta prepară în timpul studiilor diferite tipuri de espresso: cortado, flat white sau cappuccino, precum și cum funcționează aparatele automate de espresso, precum și cele neconvenționale ca French Press, pour over sau metoda drip coffee.

În plus, un barista trebuie să știe și toate tipurile de cafea pe care le prepară, precum și originea și aroma acestora, pentru a face recomandările potrivite clienților.

Citeste si: Ce este frappe-ul. Învățați să preparați frappe-uri, care păstrează gustul cafelei, dar în același timp vă și răcoresc

Cum faci cafeaua
Cum faci cafeaua ca la cafenea[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Ce se întâmplă când renunți la cafea

Pentru un cappuccino perfect, ai nevoie de următoarele ingrediente, potrivit bbcgoodfood:

18 grame de espresso măcinat sau o capsulă de espresso

150 de ml de lapte

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

pudră de cacao

o ceașcă de 200- 250 de ml.

În aparat se prepară 35 de ml de expresso și se toarnă în ceașcă. Laptele se încălzește cu ajutorul accesoriului special de la aparat, pentru a avea aproximativ 6 cm de spumă. Se toarnă laptele în ceașcă, în centru. Deasupra se poate presăra puțin praf de cacao.

Citeste si: Ce poți face cu zațul de cafea

 

Cum faci cafeaua
Cum faci cafeaua ca la cafenea[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă latte

Pentru un latte ca la cafenea, ai nevoie de:

Ingrediente
18 grame de espresso măcinat sau o doză de espresso
250 mililitri de lapte
o ceașcă mare, cu o capacitate de 300-350 mililitri

Se prepară 35 de ml de expresso și se toarnă în ceașcă. Se trage laptele la aburi la aparatul special, până are 2-3 cm de spumă.

Se toarnă în mod constant în ceașcă.

 

Pentru o cafea cu lapte, ai nevoie de:

115 ml de cafea espresso

115 ml de lapte fiert

Pune cafeaua fierbinte într-o cană mare. Toarnă deasupra laptele fierbinte, puțin câte puțin.Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Care este motivul de liniște pentru Ștefan Bănică Jr. Unde își încarcă acesta bateriile: “Observ că unii își vând liniștea de acasă.”

TE CRUCEȘTI! Cum arătau vedetele înainte de operații. ASTA e adevărata lor față FOTO

Kassandra, fiica adoptivă a Danei Rotariu, gest sfâșietor după moartea mamei sale

"Se gândea ca să regizeze relația. Toate lucrurile au fost o minciună". Ies la iveală detalii uluitoare despre mariajul dintre Maria Constantin și Marcel Toader

Maria Constantin, destăinuiri în lacrimi despre căsnicia cu Marcel Toader. Motivul pentru care a ajuns la divorț. “Eram singura sursă de venit în casa noastră. Existau multe femei și am acceptat și asta.”

Sindy și Vlădaia, eliminate de la Insula de 1 milion! Strategia care le-a trimis direct acasă. Primele declarații: „Când te auto propui, riști să pleci acasă”

"Să plece!" Verdict crunt în gala fără eliminare din "Casa Iubirii". Antoni, Cosmin, Ștefania, în plin coșmar. "Nu știu ce să mai cred, vreau să fiu propus spre eliminare"


Cookies