Ce se face cu nuca, înainte de a se pune în cozonac. Multe gospodine fac această greșeală


Multe persoane știu că faimosul cozonac cu nucă și ciocolată este foarte important pentru masa festivă de Crăciun. Preparatul este consumat de majoritatea românilor pe tim de iarnă și se prepară după rețeta tradițională a gospodinelor pricepute.


In articol:

Iată ce se face cu nuca, înainte de a se pune în cozonac. Specialiștii au păstrat acest secret pentru ca desertul să iasă absolut delicios.

Citește și: Cum decongelezi pâinea. Trucul genial care se folosește la marile restaurante

Cum pregătești nuca pentru cozonac

În apropierea sărbătorilor de iarnă, gospodinele și gospodarii din România se pregătesc intens pentru masa festivă de Crăciun, în jurul căreia se adună familia și cei dragi. Pe lângă celebrele preparate cum ari fi, sarmalele, piftia, salata de boeuf și friptura de porc, cozonacul nu are cum să lipsească de pe masă.

Cel mai important ingredient, care nu poate lipsi din niciun cozonac, este nuca.

Ea îi dă un gust de-a dreptul aparte și o aromă delicioasă. Fie că alegi să adaugi stafide sau rahat, nuca va fi mereu prezentă în toate rețetele tradiționale de cozonac.

Greșeala pe care o fac cele mai multe dintre gospodine este să pună nuca în cremă, imediat după ce o curăță și o macină.

Ei bine, cei mai mari și pricepuți chefi bucătari te sfătuiesc să coci puțin nuca, înainte de a o introduce în rețetă, deoarece cozonacul tău va avea un gust mult mai intens.

Pentru că sâmburii de nucă conțin o cantitate considerabilă de grăsime și de apă, există șanse mari ca aluatul de cozonac să nu se coacă așa cum trebuie.

Citește și: “E foarte sănătos.” Rețeta secretă de ciorbă a Sofiei Vicoveanca!

Ce se face cu nuca, înainte de a se pune în cozonac

Ce se face cu nuca, înainte de a se pune în cozonac

[Sursa foto: Pexels.com]

Câtă nucă trebuie să pui la cozonac

Pentru a evita acest lucru, trebuie să pui sâmburii de nucă timp de 10-15 minute la cuptor, înainte de a-i zdrobi. Respectând cu sfințenie acest pas, nuca se va usca și va căpăta o aromă aparte, care va îmbunătăți gustul preparatului.

Dacă te gândești că pentru a avea un gust irezistibil, cozonacul trebuie să aibă o umplutură destul de consistență, experții recomandă să nu exagerezi cu o cantitate prea mare de nucă, deoarece nu se va coace foarte bine.

Pentru un cozonac, cantitatea corectă de nucă este de 350-375 de grame. Poți pune mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de mari sunt tăvile și cât de mult crește aluatul.

Ce se face cu nuca, înainte de a se pune în cozonac

Ce se face cu nuca, înainte de a se pune în cozonac

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ce se întâmplă în organismul nostru când bem ţuică fiartă. Care este secretul pentru ca acest preparat să fie aromat


Abonează-te pe

Citește și:

Cum decongelezi pâinea. Trucul genial care se folosește la marile restaurante

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Lecția de bune maniere. Cum se servește ceaiul

Rețeta de Fursecuri cu gem, la care copiii pot participa cu plăcere!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
Cum faci tunsoarea potrivită în funcție de forma feței
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri