Ce reteta traditionala va gati Jojo pentru masa de Paste


Pentru masa de Paste, Catalina Grama (Jojo), fosta participanta la emisiunea Masterchef, ne recomanda tocanita de miel, o delicioasa reteta traditionala pe care a gatit-o in compania unui nou ajutor in bucataria ei.

 

"Imi place tare mult sa incerc retete si metode de preparare cat mai diferite, asa ca am gatit tocanita de miel in compania unui prieten nou: multicookerul cu presiune", marturiseste Jojo.
Iata cat de usor se poate prepara aceasta reteta:
Ingrediente
1200 g pulpa de miel
150 g ceapa verde
150 ml vin alb
5 catei de usturoi
50 g sos de usturoi tkemali sau orice alt sos de usturoi
1 legatura de ierburi proaspete: patrunjel, coriandru, tarhon
1 g boia
10 g sare
Mod de preparare
1. Se taie mielul in bucati de cate 50 g fiecare.
2. Se maruntesc ceapa verde si ierburile. Se taie cateii de usturoi in jumatati.
3. Se face sosul de usturoi: o capatana de usturoi maruntita, ulei de masline, sare si zeama de la o jumatate de lamaie mixate.
4. Se pune in vasul de gatit un strat de cubulete de carne, se condimenteaza cu sare, se adauga putin usturoi si ierburi. Se pun straturi alternative de carne si verdeata.
5. Se toarna sosul de usturoi si vinul peste carne dupa care se adauga boia.
6. Se prepara in modul STEW/ Tocana, timpul de preparare - 1ora si 30 de minute.
7. Se toarna preparatul fierbinte in boluri adanci.
Recomandarea lui Jojo: "Tocanita de miel se poate servi si cu o garnitura de orez sau cartofi copti, pentru ca si acestea se prepara rapid la multicookerul Oursson si au un gust delicios".

"Imi place tare mult sa incerc retete si metode de preparare cat mai diferite, asa ca am gatit tocanita de miel in compania unui prieten nou: multicookerul cu presiune", marturiseste Jojo.

Iata cat de usor se poate prepara aceasta reteta:

Ingrediente
1200 g pulpa de miel
150 g ceapa verde
150 ml vin alb
5 catei de usturoi
50 g sos de usturoi tkemali sau orice alt sos de usturoi
1 legatura de ierburi proaspete: patrunjel, coriandru, tarhon
1 g boia
10 g sare

Mod de preparare

1. Se taie mielul in bucati de cate 50 g fiecare.

2. Se maruntesc ceapa verde si ierburile. Se taie cateii de usturoi in jumatati.

3. Se face sosul de usturoi: o capatana de usturoi maruntita, ulei de masline, sare si zeama de la o jumatate de lamaie mixate.

4. Se pune in vasul de gatit un strat de cubulete de carne, se condimenteaza cu sare, se adauga putin usturoi si ierburi. Se pun straturi alternative de carne si verdeata.

5. Se toarna sosul de usturoi si vinul peste carne dupa care se adauga boia.

6. Se prepara in modul Tocana, timpul de preparare - 1 ora si 30 de minute.

7. Se toarna preparatul fierbinte in boluri adanci.



Recomandarea lui Jojo: "Tocanita de miel se poate servi si cu o garnitura de orez sau cartofi copti, pentru ca si acestea se prepara rapid la multicookerul Oursson si au un gust delicios".

 


Citește și:

Cum îți faci unghiile cu ojă semi-permanentă acasă. Vei avea o manichiură de invidiat

O recunoști? A ajuns una dintre cele mai frumoase femei din România

Horoscopul lunii Noiembrie: află care sunt zodiile care își vor găsi jumătatea în acestă lună!

Marius de la „Puterea Dragostei”, declarații sincere despre despărțirea de Andreea Pirui: „Cererea în căsătorie a fost tot din impuls"

Sfatul zilei de astăzi, vineri, 30 octombrie 2020! Scorpionii văd duşmani şi conspiraţii la tot pasul!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Specialisti

Specialistul în implant și tratamente de păr Ensar Duman: "Nu încurajez implantul de păr la femei. Recomand tratamentul cu laser!"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri