Ce înseamnă operația de micșorare a sânilor? Dr. Daniela Diveică, specialistul kfetele.ro explică!


Ce înseamnă operația de micșorare a sânilor și mai ales cine poate opta pentru mamoplastia de reducere îți spune specialistul Kfetele.ro, dr. Daniela Diveică.


In articol:

Operația de micșoarare a sânilor este la fel de cerută în rândul doamnelor, asemeni celei de mărire cu ajutorul silicoanelor. Multe femei se confruntă cu diverse probleme din cauza bustului prea mare, astfel că, acestea optează pentru intervenția chirurgicală denumită mamoplastia de reducere.

Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician și specialistul Kfetele.ro, explică ce înseamnă această operație, dar și căror femei le este recomandată.

“Reducerea mamară, denumită medical mamoplastie de reducere, este procedura chirurgicală prin care se îndepărtează din sâni grăsime, țesut mamar şi piele, făcându-i mai mici, mai uşori şi mai fermi. Prin această procedură se va reduce, de asemenea, şi dimensiunea areolei, iar sânii căzuţi vor căpăta o formă mai naturală prin ajustarea şi repoziţionarea ţesutului mamar într-o poziţie adecvată pe piept.

Reducția mamară (micșorarea sânilor) poate fi realizată la orice vârstă, dar ar fi de recomandat așteptarea până când sânii își încheie dezvoltarea în adolescență.  

 

Dr Diveica in sala de operatie
Operația de micșorare a sânilor este, adesea, o necesitate

Motivele pentru care să recurgi la mamoplastia de reducere:

  • dureri de spate, dureri de gât sau iritații ale pielii sub piept
  • dificultăți de respirație și urmele bretelelor de la sutien
  • postura incorectă sau amorțeala în zona pieptului/ superioară pieptului din cauza greutății excesive a sânilor
  • Dificultatea în a cumpăra rochii, bluze sau topuri care să ți se potrivească
  • nemulțumirea față de aspect din cauza dimensiunii sânilor
  • Ai stare bună de sănătate, fără boli active sau afecțiuni preexistente

Tehnicile folosite în intervenția chirurgicală de micșorare a sânilor depind de cazul dumneavoastră și de preferințele chirurgului”, spune Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică.

Femeile care își fac mamoplastie de reducere pot alăpta?

Operația de micșorare a sânilor se realizează sub anestezie generală, iar după intervenție, pacienta este nevoită să poarte o bustieră elastică, timp de 3 luni.

“În general, inciziile pot avea 3 localizări: în jurul areolelor; vertical, mergând de la marginea inferioară a areolelor la șanțul de sub sâni; în șanțul submamar.

Operaţia de micşorare a sânilor se face sub anestezie generală şi durează între 2 şi 3 ore, în funcţie de complexitatea cazului şi de forma dorită.

Spitalizarea durează 1-2 zile, perioadă în care se administrează antibiotic şi trebuie purtată o bustieră elastică timp de 3 luni.

Operaţia de micşorare a sânilor nu va împiedica pacienta să alăpteze, în cazul unei sarcini, însă o viitoare sarcină, mai devreme de 1 an de la intervenţie, poate influenţa negativ poziţia sânilor şi a cicatricilor”, mai spune Dr. Daniela Diveică, chirurg estetician.


Abonează-te pe

Citește și:

Totul despre liftingul facial. Ce NU ai voie să faci după această intervenție, explică dr. Daniela Diveică, Specialistul Kfetele.ro!

Dezvăluiri în premieră! Cu cine se iubește Cătălin Botezatu în secret

Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică: Cum întinerim după doar două săptămâni de tratament

Cum scapi de transpirația excesivă de la subraț? Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, îți dă soluția: Hiperhidroza

Efectele mezoterapiei faciale injectabile! Ce spune Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, despre această procedură iubită de femei?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
De ce se electrizează părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri