Ce ingrediente și mirodenii e bine să pui la sarmale


Ce ingrediente și mirodenii e bine să pui la sarmale

Sarmalele trebuie să aibă mai multe mirodenii, pentru a ieși gustoase. Noi vă învățăm ce ingrediente trebuie să folosiți, ca să nu dați greș.


In articol:

Mirodeniile potrivite dau întreaga savoare a sarmalelor. Dacă nu veți folosi ingredientele care trebuie, sarmalele vor fi fade și nu vor avea aroma specifică.

Mirodeniile perfecte pentru sarmale

În general, românii prepară sarmalele cu ocazia sărbătorilor. Gustosul nostru preparat a devenit celebru printre străini.

Toți cei care au gustat sarmale au fost încântați de savoarea acestora.

Ca să reușiți să faceți și dumneavoastră acasă cele mai bune sarmale, trebuie să cunoașteți câteva secrete. Cel mai important aspect este ce fel de mirodenii folosiți în compoziția sarmalelor.

Condimentele sunt cele care fac din sarmale un preparat absolut delicios. Tocmai de aceea, trebuie să știți cum să le combinați.

Ingrediente:

  • 500 de grame de carne tocată
  • 50 de grame de orez
  • două cepe
  • două căpățâni de varză murată
  • ulei
  • suc de roşii
  • sare
  • piper
  • boia
  • mărar
  • cimbru
  • busuioc
  • coriandru
  • foi de dafin
  • 150-200 de grame de cârnaţi afumați sau piept de porc afumat

Ce rol are fiecare condiment pentru sarmale

Cel mai important condiment pentru sarmalele perfecte este, fără îndoială, cimbrul. Acesta dă aroma specifică sarmalelor.

Și boiaua este extrem de importantă. Se folosește atât pentru a da o culoare frumoasă cărnii, dar și pentru a da un gust fin sarmalelor. Puteți folosi un amestec de boia dulce și boia picantă.

Nici foile de dafin nu au cum să lipsească. Acestea au un parfum deosebit, care vor da o savoare perfectă sarmalelor. Nu adăugați însă foi de dafin în compoziția de sarmale, ci puneți-le în apa în care vor fierbe acestea.

Chiar dacă mărarul nu face parte din categoria condimentelor obligatorii pentru sarmale, totuși aroma sa va schimba în bine gustul acestui preparat. Puteți folosi atât mărar proaspăt, cât și mărar uscat.

Nu uitați de piper. Puneți și piper boabe, dar și piper proaspăt măcinat. Cel măcinat se pune în compoziție, iar boabele de piper le adăugați în apa în care fierb sarmalele.

Bineînțeles că sarea este obligatorie. Aveți însă grijă să nu puneți foarte multă, pentru că varza murată este deja destul de sărată.

Un alt secret al celor mai bune sarmale este să căliți orezul împreună cu ceapa. Nu omiteți nici afumătura. Aceasta este cea care va da o aromă delicioasă sarmalelor. Puteți pune cârnați, bacon sau oricare alt fel de carne afumată.

Ca să știți cu exactitate cât orez și câtă carne să folosiți la sarmale, țineți cont de următoarea regulă: proporţia dintre carne şi orez trebuie să fie cam de 10 la 100, adică la un kilogram de carne puneți 100 de grame de orez.


Abonează-te pe

Citește și:

Thalida de la Chefi la Cuțite l-a cucerit pe Scărlătescu! „I-am lăsat amintire o inimă în farfurie...”

De câte ori pe noapte face SEX Brigitte Pastramă! ”Este obsedat. Nu toată lumea e ca noi”

Horoscop zilnic marți, 2 martie 2021! Află ce zodie trece printr-o perioadă de singurătate!

Mariana a plâns în hohote! Cristian Comanici vrea să părăsească emisiunea Puterea Dragostei!

3 tipuri de chec. Cu cacao, fructe, cu cremă sau glazură

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Jador dus cu ambulanța la spital! "Zi-le să îmi facă o endoscopie, domnul doctor! Vă rog!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri