Cât usturoi se pune pentru a ieși mujdeiul ca la restaurant

Mujdei de usturoi

Iată ce cantitate de usutroi se folosește pentru a prepara mujdeiul ca la restaurant. Rețeta, pas cu pas.

Usturoiul este nelipsit atunci când vine vorba despre friptură sau diferite mâncăruri cu carne.

Mujdeiul este considerat cel mai apreciat sos din țara noastră și este nelipsit atunci când vine vorba despre carne, pește sau cartofi prăjiți. Acest preparat este agreat de persoane de toate vârstele și se pregătește extrem de rapid.

Iată cât usturoi trebuie să pui pentru a ieși un mujdei ca la restaurant!

În rândurile următoare, iată rețeta celebrului bucătar român, Radu Anton Roman. Regretatul gastronom de origine română nota în lucrarea gastronomiei româneşti, „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”, despre cum se prepară celebrul mujdei în câțiva pași simplu, dar și de cât usturoi este nevoie:

„Sosurile de usturoi sunt răspândite în toata lumea (mousse d’ail!) aşa că s-au rătăcit şi pe la noi vreo două-trei variante.

Vi-l oferim pe cel mai simplu şi mai sărăcăcios (cel ce vi se dă la restaurante, cu pipeta, contra preţului unei vile la Vama Veche, pe plajă): usturoi, sare, apă”, scria bucătarul.

Citeste si: Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști

Citește și: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Citește și: ”Până nu au văzut banii în cont nu m-au operat” Ce sumă colosală a plătit Valentin Sanfira la spitalul din Italia, după accident- radioimpuls.ro

Mujdei de usturoi

Mujdei de usturoi, mod de preparare

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Cea mai simplă și ușoară rețetă de sos aioli

De asemenea, cunoscutul bucătar spunea că mujdeiul se prepară dintr-o căpăţână de usturoi: „La-ndemână e să cureţi o căpăţână de usturoi şi să-i baţi căţeii-n draci într-o „chisarniţă“ de lemn. Potriveşti o linguriţă de sare grunjoasă şi, când totul e o pastă lipicioasă, se adaugă puţină apă.

Merge la orice, carne, mămăligă, peşte ”.

Ce mai poți pune în mujdei pentru un gust bun

În unele zone ale țării, unii bucătari mai adaugă și alte ingrediente în mujdei, precum oțet, ulei de floarea soarelui sau mărar.

Citeste si: Cum faci cea mai bună saramură de peşte

Mujdei de usturoi cu apa

Mujdei de usturoi cu apa reteta

[Sursa foto: PixaBay]

Radu Anton Roman mai nota în cartea sa: „orice muică adaugă la pasta de bază – usturoi, sare, apă – o lingură de oţet, o linguriţă de ulei de floarea soarelui

şi o lingură de mărar tocat, ca să se cheme că trecem prin Oltenia”.

De asemenea, alți bucătari aleg să adauge în mujdei și iaurt pentru a tăia din tăria usturoiului sau chiar lapte bătut, după gust.



Citește și:

Calendarul curățeniei în fiecare zi, săptămână și lună

Cine este Gigi Becali. “Eu am fost născut în lagărul de concentrare. Şi mama mea, când era însărcinată, se ruga să aibă un băiat.”

ego.ro Plante ideale pentru baie. Rezistă fără nicio problemă la umiditate

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro EXCLUSIV! Radu Sîrbu, ex O-Zone și soția au aniversat 22 de ani de căsnicie. Artistul a dezvăluit cum este viața de familie cu trei copii: "Sunt taximetrist, în primul rand"

kanald2.ro „Cred că le dă Roxana bani” Ce a răspuns Florin Salam când a fost întrebat dacă a înșelat-o pe soția lui

kanald.ro „M-am cerut la ea și o să mă cer”. Antoni este hotărât să facă pași spre Larisa după plecarea lui George din „Casa iubirii”! Nu ratați un nou episod incendiar de mâine, 27 septembrie, de la orele 10:00 și 16:30, la Kanal D

stirilekanald.ro EXCLUSIV - Scrisoarea unei mămici la început de an școlar: ”Sistemul de învățământ nu mai e centrat pe elev”/ ”Predarea se face pe repede înainte”/ ”Ce oferă școală în afară de cei 4 pereți ai sălii de clasă?”


Parteneri
Cookies