Cât timp se fierbe piftia. Care este secretul pentru o închegare rapidă

Care este secretul pentru o închegare rapidă
Care este secretul pentru o închegare rapidă

Preparatele traditionale sunt foarte cautate in sezonul rece, iar piftia este nelipsita de pe masa de Craciun. Cum bine stim, sarbatorile se apropie cu pasi repezi, asadar iti prezentam cateva trucuri cu ajutorul carora sa obtii o piftie bine inchegata si limpede.

Piftia, cunoscută regional sub denumirea de răcitură, este un preparat de-a dreptul delicios, fiind pe gustul multora dintre noi.

Citește și: Rețetă de Lasagna. Numai bună de luat la pachet!

Piftia, un preparat cu tradiție la români

Din acest motiv, multe gospodine vor să afle cum se prepară cea mai bună piftie pentru masa de sărbători. Cu toate că unele persoane spun că nu ar fi cea mai indicată din punct de vedere al sănătății, românii se îndreaptă către preparatele pe bază de carne de porc.

Piftia este un preparat delicios cu o aromă foarte bună, iar pe lângă aceste lucruri, nu necesită foarte multe ingrediente sofisticate. Ea se poate prepara din carne de porc, dar și din carne de pasăre, pui sau curcan.

Dacă ne dorim o răcitură cu adevărat delicioasă trebuie să adăugăm foarte mult usturoi și sare. Răcitura de porc se face din tase și cartilaje de porc, care fierb foarte mult timp în usturoi.

După ce se răcește, aceasta devine gelatinoasă. Piftia se servește în general ca aperitiv, dar poate fi consumată și ca fel principal, alături de pâine, îndeosebi după Anul Nou.

Ingrediente pentru piftie din carne de porc:

-2 picioare de porc;

-4 căței de usturoi;

-1 țelină;

-1 morcov mediu;

-1 păstârnac;

-1 rasol de porc;

-sare și piper, după gust.

Citește și: Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!

Care este secretul pentru o închegare rapidă
Care este secretul pentru o închegare rapidă[Sursa foto: PixaBay]

Cât timp se fierbe piftia

Cu toate că este un preparat ușor de făcut, fiertul ei reprezintă un proces complex, bine planificat, cu câteva reguli care trebuie neapărat respectate. În caz contrat, rezultatul va consta într-o fiertură gelatinoasă cu un miros de usturoi puternic.

Astfel, dacă vrei să obții cel mai bun gust și cea mai potrivită culoare din doar câteva bucăți de carne și oase, ține cont de etapele de mai jos.

Carnea de porc se fierbe alături de legumele alese și se condimentează cu piper. Ulterior, se amestecă supa obținută cu usturoiul pisat. Usturoiul se toarnă treptat peste bucățile de carne. Piftia se lasă la fiert, la foc mic, timp de 2-3 ore. Timpul de fierbere poate varia în funcție de cantitatea de apă, dar și de calitatea cărnii alese. La final, se dă supa obținută la frigider, până ce devine gelatinoasă.

Care este secretul pentru o închegare rapidă
Care este secretul pentru o închegare rapidă[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Fasole cu ciolan, rețeta specială pentru sărbătoarea de 1 Decembrie. Doar gospodinele de la țară o mai pregătesc așa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Care este ingredientul care nu are ce căuta în cârnații de casă. Acesta va strica gustul și textura

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine. Un desert simplu și gustos

Robert, bulversat de reacțiile Biancăi: „Ori m-ai mințit ieri, ori alaltăieri!” Iată ce se întâmplă, de fapt, între cei doi concurenți de la Casa iubirii

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies