Cât timp se fierbe grișul


Află în rândurile de mai jos cum poți obține o porție de griș cu lapte ca în copilărie!


In articol:

Grișul cu lapte, unul dintre cele mai simple și gustoase deserturi din câte există, ne va aduce mereu aminte de copilărie și, bineînțeles, de bunicii noștri. Dacă îți dorești să guști din nou din amintiri, citește în rândurile de mai jos cât timp se fierbe grișul pentru a pregăti o gustare „ca la mama acasă”.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierbe caracatița

Cat timp se fierbe grisul cu lapte

Cat timp se fierbe grisul cu lapte

[Sursa foto: PixaBay]

Sursă bogată de energie. Cât timp se fierbe grișul

Grișul este un produs obținut prin măcinarea grâului.

Conține particule albe de granulozitate obținute din miezul bobului de grâu. Este bogat în gluten, amidon și proteine. Grișul este utilizat, în principal, pentru a obține paste făinoase, dar și pentru a prepara griș cu lapte și cușcuș – mâncare populară în Maroc și Algeria. 

Grișul are un conținut scăzut de grăsimi, drept pentru care mulți medici îl recomandă persoanelor care vor să slăbească. De asemenea, este benefic și bebelușilor, asta pentru că îi ajută să se sature repede, fără să ia în greutate.

Grișul cu lapte este un desert potrivit pentru bebelușii care au împlinit deja 8 luni, dat fiind faptul că reprezintă o bună soluție de diversificare. Are o consistență moale, se prepară din puține ingrediente și nu îngreunează deloc digestia celor mici.

O ceașcă de griș uscat conține aproximativ 150 de calorii, adică 12% din necesarul zilnic de calorii al unui copil și 8% din necesarul zilnic al unui adult cu greutate medie.

Caloriile provin din carbohidrații pe care îi conține grâul și care sunt o sursă bogată de energie.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp fierb perișoarele

Cat timp se fierbe grisul cu lapte

Cat timp se fierbe grisul cu lapte

[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile grișului

Grișul este un aliment  nelipsit din casele românilor. Considerat de mulți desertul copilăriei, grișul cu lapte are numeroase proprietăți beneficii pentru întregul organism.

- Oferă sațietate. Pentru că este rezultat din grâul dur, grișul se digeră lent și ajută la prelungirea senzației de sațietate.

- Grișul îmbunătățește funcția renală, datorită conținutului de potasiu.

- Grișul din grâu dur este o sursă bună de două vitamine vitale: E și grupa B. Ambele, după cum știm, sunt esențiale pentru o bună imunitate în fața bolilor. De asemenea, acesta este o sursă de energie rapidă

- În grâu și, implicit, în griș regăsim fosfor, zinc și magneziu, toate fiind benefice pentru sănătatea oaselor și a sistemului nervos.

- Grișul îmbunătățește sănătatea inimii. Cantitățile considerabile de seleniu previn infecțiile și consolidează sistemul imunitar. Mai mult, îmbunătățește sănătatea cardiovasculară, deci previne atacurile de cord și crizele cardiace.

- Previne anemia. Multe persoane suferă de anemie, ceea ce înseamnă că organismul nu are fier suficient. Grișul reprezintă o sursă importantă de fier, deci crește circulația sângelui și oferă mai multă energie.

Citeste si: CITEȘTE: Cât timp se fierb CREVEȚII

Cat timp se fierbe grisul cu lapte

Cat timp se fierbe grisul cu lapte

[Sursa foto: PixaBay]

Rețetă griș cu lapte. Cât timp se fierbe grișul 

Ingrediente:

- 50 g griș din grâu

- 500 ml lapte

- 2 linguri de zahăr

Alege o oală mai mare, toarnă cei 500 ml de lapte și adaugă zahărul. Amestecă ușor până când laptele începe să se încălzească treptat. Este recomandat să optezi pentru un lapte gras, cu 3,5% grăsime, astfel încât desertul să iasă cât mai cremos.

După ce laptele atinge punctul de fierbere, adaugă cu grijă grișul și lasă aragazul la foc mic timp de 15 minute. Amestecă întreaga compoziție permanent cu un tel pentru a nu permite grișului să se adune și să formeze cocoloașe.

Dacă nu ai un tel, poți folosi și o lingură de lemn pentru mixarea ingredientelor. Menține preparatul la foc mic și continuă să amesteci, până când obții consistența dorită a grișului. În timpul fierberii, grișul se umflă, iar compoziția se îngroașă destul de mult și există riscul ca acesta să se ardă, de aceea este foarte important să amesteci constant până când grișul atinge consistența pe care o preferi.


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce înlocuim orezul din SARMALE

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cât timp se fierbe un CARTOF. Cea mai iubita legumă

Cât timp se fierbe carnea de vită la oala sub presiune

Cât timp se fierbe compotul de prune. "Prunele sunt un remediu natural impotriva constipatiei si pot fi consumate ca desert de sezon in cadrul curei de slabire"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
,,M-am confruntat cu o durere groaznică la nivelul abdomenului și bineînțeles al pancreasului” Cătălin Botezatu suferă de pancreatita acută şi a ajuns la spital
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri