Cât timp fierb ciupercile. Ce soiuri se fierb cel mai repede

Cat timp fierb ciupercile

Cat timp fierb ciupercile pentru a nu-și pierde proprietățile

Vezi mai jos cât timp fierb ciupercile și de ce trebuie să le introduci în alimentația ta zilnică. Ce beneficii au pentru organism.

Ciupercile sunt extrem de apreciate de către persoanele care țin cură de slăbire, dar și de către persoanele care sunt vegetariene sau țin post.

100 de grame de ciuperci au numai 22 de grame și 3.1 grame de proteină vegetală, ceea ce le face extrem de utile în cazul curelor de slăbire. Ciupercile mai conțin enzime bune pentru sistemul digestiv, fibre, antioxidanți și stimulează metabolismul încă de la micul dejun.

Persoanele care consumă ciuperci frecvent se pot lăuda cu o talie de invidiat și cu coapse mai subțiri.

Pe piață există numeroase soiuri de ciuperci, precum hribi, pleourotus, gălbiori, ciuperci medicinale chinezești Reishi, ghebe, precum și ciuperci Champignon.

Ciupercile sunt printre puținele legume care nu conțin nici sare, nici zahăr și nici grăsimi, așa că sunt recomandate să fie introduse în alimentație încă din copilărie.

Deoarece nu conțin grăsimi, te ajută să reglezi nivelul colesterolului și să previi astfel bolile cardiovasculare. În plus, ajută și la prevenția retenției de apă și a celulitei, dar și să țină la distanță diabetul.

Cât timp se fierb ciupercile

cat timp se fierb ciupercile pentru salata
Cat timp se fierb ciupercile pentru salata pentru un gust perfect[Sursa foto: PixaBay]

Cum arată ciupercile otrăvitoare

Deoarece unele ciuperci sunt otrăvitoare, este recomandat să nu fie consumate cele sălbatice, iar dacă sunt consumate să fie culese de către persoane care știu care sunt cele bune de consum.

Intoxicațiile cu ciuperci pot fi letale. În România, multe persoane au avut probleme din cauza unui tip de ciupercî. Buretele viperei arată inofensiv, seamănă cu unele ciuperci comestibile, are un miros plăcut şi este foarte gustos. Poate fi foarte ușor confundat.

„Cu champignon-ul de câmp, ciuperca albă. Atunci când ea are culoarea albă și poate fi confundată. Atunci când este vineție, poate fi confundată cu o specie de Russula.

Apar simptomele după 8, până la 40 de ore, când deja nu mai ai ce face, acționează silențios, dar ireversibil. Afectează celula hepatică. E bine să evite culegătorii ciupercile care sunt nesigure. De exemplu, dacă are lamele albe, să nu o ia”, spune Teodor Robu, prorector la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Cat timp se fierb ciupercile la borcan
Cat timp se fierb ciupercile la borcan, potrivit specialistilor[Sursa foto: PixaBay]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: NOUTATE: Alimente cu puține calorii pe care le poți adăuga în dieta ta

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat cum trebuie consumate ciupercile pentru ca nutrienții să nu se piardă în timpul gătirii.

„Indiferent de varietate și de felul în care le gătim, ciupercile aduc un plus de gust în orice preparat. Iar asta se datorează acidului glutamic, o formă naturală de monoglutamat de sodiu responsabilă pentru senzația de wow- curcubeu în cerul gurii.

In cat timp fierb ciupercile pleurotus
In cat timp fierb ciupercile pleurotus, ce spun bucatarii[Sursa foto: PixaBay]

Plusuri:
- produs eminamente dietetic, cu peste 90% apă, multe fibre și puține calorii (10cal/100g)
- bogate în minerale, mai ales potasiu (efect diuretic) și seleniu
- ciupercile au concentrația maximă de vitamine B din regnul vegetal- 100g acoperă 30-40% din doza zilnică de vit. B3 și B5

Minusuri:
- deși se spune că sunt bogate în proteine, mai mult gustul ne duce cu gândul la carne- conțin 3-4% proteine, față de 20-24% în carne
- pot da indigestie”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

„Porția corectă: cât și cum vă plac (inclusiv crude), cu condiția să fiți atenți la cantitatea de grăsime adăugată- ciupercile absorb uleiul precum un burete”, a adăugat nutriționistul.

Citește și: Laurențiu a părăsit România! Unde a plecat fostul concurent din Casa iubirii- kanald.ro

Citește și: Filmul tragediei de la fabrica din Ibănești. Cum au murit, de fapt, cei 4 bărbați- stirilekanald.ro

Citeste si: Mușchiuleț de porc cu ciuperci. Va fi mâncarea ta preferată de azi!

Cât timp se fierb ciupercile pentru salată

Prepararea corectă înseamnă să le țineți la aburi 1-2 minute sau, pe grătar, același timp.

Bucătarii recomandă fierberea ciupercilor Champignons în apa deja clocotită timp de 7 minute. Dacă este vorba despre oala sub presiune, este nevoie doar de cinci minute. Ciupercile albe se gtesc timp de 40 de minute.

În oala pentru gătit cu abur se pot lăsa timp de 10 minute. Ciupercile congelate se lasă să se decongeleze la temperatura camerei, se spală foarte bine și se pun în apă clocotită pentru doar trei minute.

Pentru salată, ciupercile de tip Champignon se lasă să fiarbă timp de 7-10 minute în apa deja clocotită, în care au fost adăugate piper negru boabe, frunze de dafin, o linguriță de sare și una de zahăr.

 



Citește și:

Mâini umflate: cauze comune și modalități de gestionare

Cum să consumi roşiile pentru a avea o piele superbă

IMAGINI RARE cu soția lui Edi Iordănescu!! Cum arată BOMBA SEXY cu care se iubește antrenorul echipei naţionale de fotbal a României

Filmul complet al tragediei de la malul Mării Negre! Diana, tânăra înghițită de valuri în fața iubitului ei, ar fi putut fi salvată? Detalii șocante au ieșit la iveală: „Ne-a spus”

Apelul disperat făcut de Nicoleta Nucă: "A sărit nu știu cum de la etajul 2"

Rugăciune care se citește în a doua zi de Rusalii. Ajută la iertarea păcatelor

Virginia și Patrick, blocați în camera roșie? Robi va fierbe! „E supărat pe Virginia și pe mine!” Aflați ce reacții se vor stârni în platou, marți, 25 iunie, în Casa iubirii, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Plaja din România cu prețuri mult mai mici decât Mamaia. Un șezlong costă 15 lei


Cookies