DESCOPERĂ: Cât timp fierb macaroanele

Cat timp se fierb pastele integrale

Cat timp se fierb pastele integrale, potrivit specialiștilor

Citește mai jos cât timp fierb macaroanele și de ce este important să le adaugi în alimentația ta zilnică.

Macaroanele sunt nelipsite de pe mesele românilor. Încă din copilărie, macaroanele sunt adăugate în rețete care îi fac pe mulți nostalgici. Nu cred că există copil care să nu fi mâncat măcar o dată o porție de macaroane cu brânză la cuptor. Dar iată mai jos cât timp fierb macaroanele.

Macaroanele sunt paste uscate, în formă de tuburi înguste și sunt făcute, de obicei, cu grâu dur.

Mai există și varianta de macaroni, care sunt drepte sau curbate, numite și macaroane cot și folosite mai ales de către britanici și americani, cei care sunt, de altfel, mari consumatori de macaroane cu brânză.

În italiană, maccheroni se referă la paste alungite, nu neapărat sub formă tubulară. Celelalte variante diferă datorită texturii fiecărei paste, precum rigatoni și tortiglioni, dar și chifferi, lumache ori pipe.

Paste fierte calorii
Paste fierte calorii[Sursa foto: PixaBay]

În zonele cu populații chineze deschise influenței bucătăriei occidentale, precum Hong Kong, Macao, Malaezia ori Singapore, chinezii au adoptat macaroanele și în bucătăria lor, dar le consumă în stil chinezesc. Acestea sunt gătite în apă și clătite apoi pentru a îndepărta amidonul. Sunt consumate cu bulion, cu cârnați, mazăre, ciuperci negre ori ouă.

Atunci când vine vorba despre cât timp fierb macaroanele, ei bine, fiecare firmă are trecut pe ambalaj timpul de fierbe.

Acesta poate varia între 8-10-12 minute, în funcție de duritate. Medicii recomandă consumarea pastelor făcute „al dente”. Explicația simplă ar fi că amidonul din paste rămâne mai digerabil dacă nu le fierbem excesiv.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Desertul cu gustul copilăriei de la Laura Cosoi- macaroane cu nuca şi miere

Utilizează mereu o cantitate suficientă de apă pentru a fierbe pastele (cel puțin 1 litru de apă pentru fiecare 100 grame de paste, aproximativ) și folosește mereu o oală suficient de mare pentru ca pastele să aibă loc să fiarbă perfect. În apa în care se fierb pastele se adaugă și sare. Specialiștii nu recomandă folosirea uleiului în apa în care se fierb pastele, deoarece vor deveni mai alunecoase și nu se vor amesteca bine cu sosul.

Fierbe cu două minute mai puțin decât scrie pe ambalaj pentru a obține paste al dente.

Cât timp se fierb pastele integrale

Când vine voba despre cât timp se fierb pastele integrale, acestea au nevoie de 12- 15 minute pentru a se găti perfect.

De ce trebuie incluse pastele în dietă

Nutriționistul Mihaela Bilic a explicat despre cât de sănătoase sunt pastele și de ce ar trebui consumate mai des chiar și de către cei care țin dietă.

Citește și: Vești bune pentru fanii lui Florin Piersic! Marele actor a anunțat când va reveni pe scenă: „Aștept cu nerăbdare ca să ne vedem”- kanald.ro

Citește și: EL l-a ucis pe bărbatul din Crângași! Dezvăluiri de ultimă oră despre crima care a îngrozit România- stirilekanald.ro

„Fideaua, taiteii de casa, macaroanele, pennele, spaghetele, noodlesii chinezesti si orice reprezentant al marii familii de paste fainoase merita laudat si degustat cum se cuvine.

Cat timp fierb pastele
Cat timp fierb pastele pentru a fi prietenoase cu dieta[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: DESCOPERĂ: Cum se fierb corect pastele pentru un preparat ca la carte

N-am sa incerc sa conving pe nimeni ca pastele sunt sanatoase si delicioase in acelasi timp, dar am sa le spun un mic secret iubitorilor de diete: pastele fierte al dente ingrasa mai putin decat painea sau orezul! Daca mancati o portie medie si nu puneti peste ele mult ulei (fie el si de masline) sau multa branza, puteti obtine un

fel de mancare satios si dietetic. Iar parmezanul ras e condimentul ideal cand vine vorba de calciu din belsug. În plus, carbohidratii lenti, asa cum sunt pastele, cerealele sau cartofii se absorb treptat, tin de foame si ingrasa mai putin. De ce toata lumea le elimina din alimentatie, cand ar trebui sa reprezinte 55% din dieta zilnica? Greu de spus:( insa un lucru e cert: toate celulele din corpul nostru functioneaza exclusiv cu glucoza! A-i cere organismului sa faca glucide din proteine si grasimi este si nesanatos si anevoios. Tinem diete proteice si apoi ne miram ca ne ingrasam la loc. E plata pe care o primim pentru agresiunea si dezechilibrul pe care l-am creeat. E razbunarea pentru eliminarea banalilor carbohidrati din alimentatie”, a dezvăluit medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de Facebook.



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Reţeta de paste cu spanac şi avocado - un deliciu de post

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Patrick, atac dur la adresa lui Giuly: "Aruncă bomba și după fuge, normal că iau foc". Robert nu a mai suportat și a intervenit

"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă cu bestialitate de iubitul ei

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies