Cât costă fertilizarea in vitro și ce pași implică această procedură


Ce este fertilizarea in vitro, pas cu pas, și cât costă în total. Iată mai jos răspunsurile la aceste întrebări pentru cuplurile care nu pot avea copii.


In articol:

Ce este fertilizarea in vitro

În ultimii ani, fertilizarea in vitro(FIV) a devenit una dintre populare tehnici în rândul cuplurilor care nu pot avea copii pe cale naturală.

Tehnica FIV normală este cea mai bună opţiune pentru inseminarea artificială, în caz de obstrucţie la unul dintre tuburile falopiene, de endometrioză sau sindromul PCOS (ovar polichistic), cu condiţia ca spermograma partenerului să prezinte parametri normali.

Șansa de a rămâne însărcinată cu tehnica FIV este de 30-40%, în funcție de vârsta cuplului, nivelul hormonal, boli precum diabet și hipertensiune, dar și stilul de viață(greutate corporală în exces, stres, consum excesiv de alcool şi nicotină etc.)

Cum se desfășoară tratamentul

Pentru ca fertilizarea in vitro să aibă succes, medicii apelează la stimularea hormonală a ovarelor. Ţelul terapiei hormonale este de a încuraja dezvoltarea foliculilor în număr mai mare în ambele ovare şi de a extrage mai multe ovocite fecundabile.

Citeste si: Medicii ginecologi: “Femeile insarcinate sunt mai vulnerabile la coronavirus”

Se utilizează mai mulți hormoni zilnic, în funcție de vârstă și de greutate corporală, sub formă de injecții subcutanate.

Administrarea poate fi efectuată direct de către pacient sau de către partenerul acestuia. Nu sunt necesare vizite la doctor zilnice.

La 36 de ore de la administrarea injecției de stimulare a ovulației, medicul recolteză ovocite prin intemediul unei puncții. Sunt incubate ovocitele.

La rândul său, bărbatului i se cere o mostră de spermă. Fertilizarea ovocitelor recoltate are loc în aceeaşi zi. Spermatozoizii pregătiţi printr-o tehnică specială sunt adăugaţi ovocitelor separate în mediul de cultură, după care fertilizarea are loc în mod natural.

fertilizarea in vitro
Cat costa fertilizarea in vitro [Sursa foto: PixaBay]

Pasul următor implică transferul embrionar. După 2-5 zile de la fecundare, embrionii sunt transferați în uter, iar medicul supervizează dezvoltarea embrionului. Transferul embrionar se realizează în câteva minute şi procedura este, în general, lipsită de durere.

La două săptămâni de la fecunda, sarcina poate fi verificată prin măsurarea nivelului de secreție a hormonului hCG din sânge și urină, iar medicii asistă sarcina pe tot parcursul său.

Fertilizarea in vitro preț

Cât despre preț, fertilizarea in vitro poate ajunge și la câteva mii de euro pe lună, în funcție de procedura aleasă, fapt care poate descuraja anumite cupluri.

În cazul unor cupluri, este nevoie de mai multe intervenții pentru ca procedura să fie un succes.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Medicii ginecologi : “Femeile insarcinate sunt mai vulnerabile la coronavirus”

Se anunță o despărțire ȘOC în showbiz! ”Ne certăm în fiecare zi!”

CITEȘTE: Cine este VIVIANA SPOSUB. Biografia concurentei de la Bravo, ai stil! Celebrities

24 OCTOMBRIE 2021: Horoscop zilnic duminică. O zodie se confruntă cu probleme la locul de muncă!

CITEȘTE: Cum să ai un glow up. Iată pașii pe care trebuie să îi urmezi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

NOU: Cine este NICOLETA DRAGNE, noua concurentă de la Bravo, ai stil! Celebrities!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Sanatate
Parteneri