Olandezul Sergio Herman, parte din tagma chefilor onorati cu stele Michelin, iese pe piata cu o noua abordare: Frites Atelier, un concept de magazin de tip "take away", unde vinde cartofi prajiti "high-end".
Dupa 26 de ani de "fine dining", Sergio Herman a riscat cu un nou concept culinar. Un business in care ii are alaturi ca parteneri pe Peter Coins si Lhassan Ait Ali. Herman a schimbat total stilul clasic de prezentare. În loc de ketchup sau maioneza, cheful olandez a creat cinci sosuri stilate: béarnaise, clasic, cu busuioc, cu piper sau cu trufe, fara conservanti sau aditivi artificiali.
Timp de 18 luni, a cautat si testat sute de soiuri de cartofi pentru a-i alege pe cei mai buni. S-a oprit la cartofii organici din provincia Zeelanda. O portie de cartofi prajiti costa intre 3,50 euro si 5 euro, in timp ce un platou vegetarian poate fi cumparat pentru 5-7 euro.
Designul Frites Atelier este inspirat din cel al braseriilor traditionale frantuzesti, dar si din ahitectura restaurantului Balthazar din New York.
Sursa: gustarte.ro