Cartofi Wedges, crocanți la exterior și pufoși în interior! Cum îi prepari la tine acasă?


Cartofii Wedges pot ține locul unei garnituri extrem de gustoase, fiind savuroși și sățioși, în același timp.

Dacă prepari rețeta de Cartofi Wedges, nu ai cum să dai greș. Fie că îi pregătești la cuptor sau alegi varianta clasică de a-i prăji, rezultatul va fi în mod sigur pe placul tuturor.

Cartofii Wedges sunt foarte crocanți la exterior, având un interior pufos și aromat. Aceștia pot fi folosiți ca garnitură, dar și ca gustare între mese. Pot fi serviți fie simpli, fie cu parmezan, brânzeturi sau diferite sosuri.

Rețeta pentru Cartofii Wedges este foarte simplă și nu ai nevoie de multe cunoștințe în bucătărie pentru a o pregăti. În plus, este extrem de rapidă și chiar sănătoasă, dacă alegi varianta de a coace cartofii la cuptor.

Cartofii sunt bogați în vitamina C, vitaminele B3 și B6 și nu conțin gluten, colesterol sau grăsimi. Dacă nu îi prăjiți, cartofii pot să aducă un aport nutrițional benefic organismului.

Citeste si: Urzici cu usturoi, o rețetă tradițională delicioasă pentru zilele de post!

TIMP DE PREPARARE

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gatire: 30 min
  • Gata in: 40 min

INGREDIENTE

  • 5 cartofi
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură usturoi pudră
  • 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
  • sare
  • Piper

reteta cartofi wedges

MOD DE PREPARARE

Cum se prepară cartofii wedges?

  1. Curățați cartofii de coajă și spălați-i foarte bine. Dacă ați cumpărat cartofi noi, le puteți lăsa coaja intactă. Coaja cartofilor conține potasiu, aceștia fiind considerați mai sănătoși în această variantă.
  2. Tăiați cartofii felii, de o grosime aproximativ egală cu cea a degetului mare și puneți-i într-un recipient adânc.
  3. Adăugați ulei vegetal și amestecați foarte bine.
  4. Într-un bol separat, amestecați piperul cu pudră de usturoi și boia.
  5. Presărați condimentele în bol, peste cartofi și amesecați din nou.
  6. Puneți Cartofii Wedges într-o tavă tapetată în prealabil cu hârtie de copt, dar aveți grijă să nu îi suprapuneți.
  7. Puteți presăra rozmarin uscat peste cartofi, pentru o aromă intensă.
  8. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 220 de grade.
  9. Lăsați-i la copt timp de jumătate de oră și apoi întoarceți cartofii pe partea cealaltă. După ce îi scoateți, adăugați sare, piper sau parmezan ras, în funcție de preferințe.

Poftă bună!

reteta cartofi wedges

Cartofii Wedges sunt extrem de sățioși și pot fi savurați simpli sau în combinație cu  o bucată zdravănă de carne sau de pește!

Citeste si: Rețetă Hummus Libanez. Un preparat exotic și delicios

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

4 tipuri de dressing pentru salata ta de legume

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!

Ce se întâmplă cu Jador la Survivor România: „Faimoșilor, în echipa voastră...”

Andreea Pirui, o nouă relație după ce s-a despărțit de Marius: „Vorbesc cu cineva”

Simona Trașcă s-a împăcat cu iubitul său: „Este un băiat care mă face să zâmbesc”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic luni, 19 aprilie 2021! Află ce zodie primește o propunere de proiect sau afacere!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri