Care sunt beneficiile usturoiului


Usturoiul este considerat unul dintre cele mai bune alimente de multe bucătării din lumea întreagă. Iată care sunt beneficiile usturoiului și când devine periculos.


In articol:

Cu o puternică acțiune antiinflamatoare, usturoiul este util în combaterea inflamațiilor din corp, în stimularea metabolismului și are un rol important chiar și în curele de slăbire.

Cristian Mărgărit, consultant în nutriție, a dezvăluit în cadrul unei emisiuni TV cum ne putem bucura de toate beneficiile usturoiului, cine ar trebui să îl consume, dar și cine ar trebui să îl introducă mai rar în alimentație.

Ultimele studii arată foarte multe beneficii pe sistemul nervos, deci este o balanță foarte interesantă, pentru că usturoiul are extrem de multe calități, dar are și câteva puncte mai puțin bune pe care trebuie să le menționăm.

Citește și: Cum să prepari cea mai bună friptură. Preparatul ți se va topi în gura

Usturoiul are și niște calități asupra motilității tubului digestiv și atunci dacă îl mâncăm seara crud, este posibil să vină înapoi, să dea acea aciditate.

Deci, cei care au boală de reflux, acid noaptea, seara, nu îl mai mănâncă. Pe de altă parte, lucru interesant este  că, deși scade tensiunea arterială, ajută în combaterea diabetului, ajută vasele de sânge foarte mult, previne bolile cardiovasculare, el are și un efect ușor toxic, reduce reflexele. La sportivi, la șoferi, la piloți, fără  usturoi cu o zi-două înainte. Și ceapă, pentru că această familie, allium, este comună și au aceste substanțe pe bază de sulf care reduc reflexele.
Piloții de vânătoare americani au interdicție 72 de ore înainte de misiune. Deci, dacă vreau să mă relaxez și să dorm mai bine, mănânc ceapă sau usturoi”,
a dezvăluit consultantul în nutriție.

Citește și: Rețeta de Pui prăjit cu legume, numai bună pentru o seară în care nu ai timp să gătești!

efectele usturoiului asupra inimii

Care sunt efectele usturoiului asupra inimii 

[Sursa foto: PixaBay]

Efectele usturoiului asupra inimii

Studiile arată faptul că usturoiul are efecte uimitoare asupra inimii. Consultantul în nutriție a dezvăluit cum se consumă în mod corect.

„Așa proaspăt, îl și vedem că este foarte puternic, el pătrunde foarte bine în corp. Ideea este să îl crăpăm, să îl spargem, să îl strivim.

Și îl lăsăm așa 10 minute, pentru că enzimele care ajută protecția cardiovasculară să se activeze, deci nu îl mâncăm proaspăt imediat. Cu cât îl faci mai păstos, cu atât va acționa mai bine.

Citește și: Care sunt legumele care îți pun în pericol silueta?

 

Ce boli vindeca usturoiul

Ce boli vindeca usturoiul si cand nu trebuie sa il consumi

[Sursa foto: PixaBay]

La creier, beneficii, dar și probleme, și imunitatea, desigur. Acel efect antibacterian, antiviral dovedit științific. Usturoiul prezintă niște dovezi științifice. Preferăm usturoiul mic. Cu cât fructele și legumele sunt mai mici, cu atât sunt mai concentrate în antioxidanți, fitonutrienți, vitamine, minerale și toate celelalte. Deci ele trebuie să fie mici, dar puternice, fructele, mici și colorate, usturoiul, mic, dar puternic. Toate trebuie să fie concentrate, astfel încât să ne aducă mai multe beneficii în dietă. Atunci când mare un aliment, umflat, este diluat, nu mai conține cantitățile pe care noi ni le dorim.

Cat usturoi trebuie consumat zilnic

Cat usturoi trebuie consumat zilnic pentru a nu crea probleme

[Sursa foto: PixaBay]

Pentru a nu arde usturoiul, pot doar să aromatizez uleiul și apoi să scot usturoiul. Deci toată ideea este să nu ardem. Și ceapa, atunci când o călim, nu o ardem, o înmuiem, poate doar o caramelizăm foarte puțin. Dacă pui usturoiul primul în tigaie, aveți grijă să nu îl ardeți. L-ai pus, ai aromatizat uleiul, l-ai scos și îl poți folosi la final. Mie îmi place să pun la cuptor și căței întregi atunci când gătesc și capătă o aromă deosebită.  Iese acea tărie din el. El iese prin respirație și transpirație”, a mai dezvăluit consultantul în nutriție.

Cât usturoi trebuie consumat zilnic 

Este bine de știut că nu trebuie consumat în exces, iar persoanele care suferă de reflux gastric trebuie să fie chiar mai atenți de atât.

„Există o supradoză de usturoi. Avem și mult arsenic în el, deci cam doi-trei căței, unul la persoanele sensibile, cei care au boala de reflux gastroesofagian. Mai bine gătit pentru a pierde acei compuși volatili. Poate omorî și bacteriile bune, așa că trebuie să păstrăm un echilibru ”, a mai spus consultantul.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ce trebuie să facă fetele nemăritate de Sfântul Andrei 2022

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Cum să prepari cele mai bune chiftele de post. Rețeta pe care orice gospodină ar trebui să o știe

Rețetă de supă cremă de cartofi și usturoi. Trebuie servită cu crutoane sau cu o felie de bruscheta!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 27 ianuarie 2023. O zodie trebuie să își organizeze viața
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri