Care este diferența între OREZ și RISOTTO


Știți care sunt diferențele între orezul normal și risotto? Ca să pregătiți cele mai bune mâncăruri, trebuie să cunoașteți câteva trucuri, legate de banalul orez.


In articol:

Orezul este unul dintre cele mai folosite alimente în întreaga lume. Are o mulțime de forme și culori și fiecare dintre aceste tipuri merge preparat într-un anumit fel. Astfel, este o diferență foarte mare între a prepara risotto și a prepara un orez normal. 

Care este diferența între orez și risotto

Citeste si: NOTEAZĂ: Garnitura pentru MIEL la cuptor

Cu ce se mananca risotto

Citeste si: CITEȘTE: Ce este ANȘOA și la ce se folosește

Unul dintre alimentele de bază în fiecare bucătărie este, fără îndoială, orezul. Acesta poate fi cu bobul lung, cu bobul mediu sau cu bob mic. 

Ca să gătiți cele mai gustoase preparate, trebuie să țineți cont de faptul că nu fiecare tip de orez merge în orice mâncare. De exemplu, dacă vreți să faceți un risotto delicios, este obligatoriu să folosiți un orez cu bob mediu. 

Cel mai folosit tip de orez pentru risotto este Carnaroli. Acesta rămâne mai tare, chiar și după ce îl fierbeți, și astfel nu riscați să se transforme în pilaf. 

Diferența dintre pilaf și risotto

Puteți opta și pentru orezul Arborio, de asemenea foarte utilizat în rețetele de risotto. Aveți însă grijă să nu-l fierbeți prea mult, pentru că va arăta ca un terci. 

În schimb, dacă vreți să faceți o salată cu orez, un pilaf sau un orez cu legume, trebuie să alegeți un tip de orez cu bob lung. Acesta devine pufos atunci când îl fierbeți. 

Orezul cu bobul mic este folosit, de obicei, la sarmale, perișoare, budinci sau în ciorbe. 

Citeste si: CITEȘTE: 6 Idei de mâncare sănătoasă la birou

Care sunt diferențele între risotto și orezul obișnuit

Citeste si: CITEȘTE: Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

Trucuri pentru cel mai bun risotto

Risotto se poate prepara în foarte multe feluri, în funcție de gusturile fiecăruia. Puteți face un delicios risotto cu parmezan și unt, cu legume, cu fructe de mare sau cu pui. 

Acest preparat trebuie să fie cremos, aromat, iar orezul să rămână puțin tare și să nu fie lipicios. Aveți nevoie de foarte puține ingrediente pentru risotto, dar ca să vă iasă ca la carte, trebuie să respectați câteva trucuri. 

În primul rând, nu uitați că vă trebuie orez cu bob mediu. Acesta se fierbe într-o oală suficient de mare, ca să nu fie îngrămădit. 

Ceapa pe care o veți folosi se taie extrem de fin. Untul îl tăiați în cubulețe, parmezanul îl radeți, prin răzătoarea mică. De asemenea, un risotto ca în Italia se prepară cu vin alb sec, de calitate. 

Dacă nu vreți să folosiți unt, puteți pune ulei, dar să fie neapărat de măsline. Pentru ca risotto să fie cremos, untul se adaugă la final. 

Peste risotto se toarnă apă sau supă fierbinte, puțin câte puțin, iar preparatul se gătește pe foc mic. 


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

Brigitte l-a înșelat pe Florin Pastramă!? Cine este bărbatul care a intervenit între ei

Cu ce se mănâncă sosul Bechamel. Celebrul sos alb este cunoscut în Italia sub denumirea de „besciamella”

Rețetă de FRUCTE CONFIATE. Cum le faci exact cum sunt și în comerț

Cum se coc corect ARDEII la cuptor

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„Ceva m-a scos ca prin minune din toate problemele”. Oana Roman, despre cum depășește momentele dificile din viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri