Rețetă de conopidă gratinată la cuptor


Rețetă de conopidă gratinată la cuptor

Conopida gratinată la cuptor este un preparat rapid și extrem de gustos. Aveți nevoie de doar câteva ingrediente și veți obține un prânz sau o cină care vor fi pe placul tuturor.


In articol:

Dacă vreți să preparați ceva bun, dar nu aveți poftă de carne, conopida gratinată la cuptor vă poate scoate din încurcătură. Se foarte foarte repede și este delicioasă. 

Conopida gratinată la cuptor, o rețetă rapidă

Astăzi v-am pregătit o rețetă extrem de simplă, cu care nu aveți cum să dați greș, chiar dacă nu sunteți expertă în bucătărie. Este vorba despre conopida gratinată la cuptor, cu smântână și cașcaval. 

Acest preparat va fi gata în aproximativ 15 minute și nu aveți nevoie nici de foarte multe ingrediente. Este o mâncare ideală și pentru persoanele care nu consumă carne. 

Conopida este o legumă cu multe beneficii pentru organism și ar trebui inclusă des în alimentație.

Are doar 25 de calorii la 100 de grame, două grame de proteine, 2,5 grame de fibre, vitamina C, vitamina K, vitamina B6, vitamina E, potasiu, fosfor, sodiu, calciu, magneziu, fier, zinc, mangan, seleniu și fluor. 

Așadar, nu aveți niciun motiv să nu consumați conopidă. 

Ingrediente pentru conopida gratinată:

  • o conopidă
  • sare
  • piper
  • 200 ml smântână fermentată, cu cel puțin 20% grăsime
  • 50 g unt
  • 100 g cașcaval 
  • două linguri de pesmet

Cum se prepară conopida gratinată la cuptor

Desfaceți conopida în buchețele și spălați-o bine. Apoi o puneți la fiert în apă cu sare. Conopida se adaugă în apă, atunci când aceasta începe să clocotească. 

Se fierbe în 3-4 minute. Nu o lăsați mai mult, pentru că se va înmuia prea tare și veți obține un piure! Scoateți conopida din apa fiartă și o puneți imediat în apă rece, pentru câteva minute. 

După aceea, o lăsați să se scurgă bine. Ungeți cu unt o tavă termorezistentă și apoi tapetați-o cu pesmet. Așezați bucățelele de conopidă în tavă, puneți sare și piper, iar apoi turnați smântâna peste ele. 

Deasupra puneți cașcaval ras, din belșug. Băgați tava în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 25 de minute. Vă veți da seama că este gata, atunci când cașcavalul s-a rumenit. 

Conopida gratinată la cuptor se mănâncă fierbinte. Dacă nu vă place conopida, o puteți înlocui fără probleme cu broccoli. Rețeta este aceeași. 

De asemenea, puteți prepara conopidă și broccoli în aceeași tavă. Totul ține de preferințele fiecăruia. 


Abonează-te pe

Citește și:

Care a fost relația dintre Irisha și Culiță Sterp la Survivor România?! "Spuneam că o să mergem la..."

Imagini-bombă! Cu cine a fost PRINSĂ Alina Sorescu, după ce s-a zvonit că DIVORȚEAZĂ

PERSONALITATE: Cine a fost Anne Boleyn, prima regină a Angliei decapitată public

PERSONALITATE: Cine a fost Maria Lătărețu. Și-a îngropat 5 copii și a murit pe scenă în timp ce cânta “Vă las cântecele mele”

Horoscop zilnic miercuri, 12 mai 2021. O zodie adoptă un regim sănătos de viață!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Ilinca Vandici, despre depresiile din viața ei: „Au fost momente grele"

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri