Rețetă de fructe confiate? Cum le faci exact cum sunt și în comerț


Rețetă de fructe confiate? Cum le faci exact cum sunt și în comerț

Fructele confiate se pot face și acasă. Stați liniștite, pentru că și fructele dumneavoastră vor ieși exact ca cele care se găsesc în comerț.


In articol:

Atunci când aveți poftă de ceva dulce, fructele confiate reprezintă o alternativă mai sănătoasă la dulciurile din comerț. Ca să fiți sigure că știți ce mâncați, puteți face și dumneavoastră acasă fructe confiate. Ies extraordinar de bune!

Cea mai simplă rețetă de fructe confiate

Fructele confiate se pot consuma simple, pe post de gustări, sau pot fi adăugate în diverse prăjituri, fursecuri sau chiar în torturi. 

Ce înseamnă, de fapt, un fruct confiat? Ei bine, răspunsul este simplu. Pentru a le confia, fructele trebuie fierte într-un sirop de zahăr

Dacă v-ați hotărât să încercați și dumneavoastră acasă rețeta de fructe confiate, fiți foarte atente să nu le transformați în dulceață!  

Preparate acasă, aceste fructe sunt mult mai sănătoase, pentru că nu le veți adăuga niciun fel de colorant artificial și nici nu veți exagera cu zahărul. 

Spre deosebire de cele din comerț, fructele confiate preparate acasă vor avea o culoare mai palidă, dar cu siguranță vor fi mai bune pentru silueta și pentru organismul dumneavoastră. 

Ingrediente: 

  • un kg de coajă de portocală, cireșe, vișine, pere, coajă de lâmăie, caise 
  • 1,5 kg zahăr
  • 1,5 litri de apă
  • zeamă de lămâie

Cum se fac acasă fructele confiate

În primul rând, trebuie să știți că va dura destul de mult, până veți reuși să confiați fructele acasă. Este un procedeu mai migălos, așa că înarmați-vă cu răbdare. 

Dacă alegeți să confiați coji de portocală sau de lămâie, acestea trebuie tăiate în fâșii mai subțiri. Dacă vreți să confiați cireșe, caise sau vișine, le scoateți sâmburii înainte. 

Cojile de portocală sau fructele se țin în apă rece, cel puțin două zile.

Apa trebuie însă schimbată de câteva ori pe zi. După această perioadă, puneți fructele să fiarbă. Cojile trebuie fierte mai mult, până se vor înmuia. 

După aceea, le scurgeți foarte bine și le puneți măcar două ore în apă rece. Stoarceți foarte bine cojile sau fructele de apă. Într-o cratiță antiaderentă, puneți fructele sau cojile și turnați peste ele un sirop, făcut din apă, un kilogram de zahăr și zeamă de lămâie. 

Lăsați totul pe foc mic, până dă în câteva clocote. Apoi, stingeți focul și lăsați compoziția să stea așa, peste noapte. 

A doua zi, scurgeți siropul, adăugați în el încă 200 de grame de zahăr și puneți-l pe foc, să mai dea în câteva clocote. După aceea, îl turnați peste coji sau peste fructe și puneți din nou pe foc. 

Trebuie să repetați acest procedeu de patru ori, dar fără să mai puneți zahăr. Doar ultima dată când faceți asta, puneți și restul de 300 de grame de zahăr. 

Trebuie să obțineți un sirop ca cel de dulceață. Turnați compoziția fierbinte în borcane, pe care le veți închide ermetic. 


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri