Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta

Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta
Care este cel mai popular desert din Germania. Iată rețeta

Cel mai popular desert din Germania este unul banal, la care nu v-ați fi gândit. Noi vă dezvăluim rețeta și modul de preparare.

Dacă ați fost vreodată în Germania, atunci cu siguranță știți care este cel mai popular desert al nemților. Se prepară imediat și seamănă foarte mult cu un preparat specific și bucătăriei românești.

Cel mai apreciat desert din Germania

Gogoșile berlineze au devenit celebre în toată lumea. Reprezintă cel mai popular desert al nemților și provine chiar din captala țării, Berlin, așa cum se vede și din denumire.

Este adevărat că și noi avem gogoșile noastre, preparate după rețetele bunicilor, dar nu se compară cu pufoasele berlineze. Cea mai mare diferență este că gogoșile nemților sunt umplute cu gem, cu ciocolată sau cu alte creme. 

Acest desert mai este cunoscut și sub denumirea de Berliner Krapfen sau Berliner Pfannkuchen. Ca și gogoșile noastre, și cele ale nemților au un aluat aromat cu multă vanilie și coajă de lămâie. 

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Rețeta pentru berlineze conține însă mai multe ouă, dar și unt. Le puteți pudra la final cu zahăr sau le puteți consuma simple. Aceste gogoși sunt aerate și au pe mijloc un cerculeț mai deschis la culoare. 

Ingrediente:

  • 100 ml lapte
  • 40 g drojdie proaspătă sau 11 g drojdie uscată
  • 500 g făină
  • două oua
  • 3 gălbenușuri
  • 60 g zahăr
  • 60 g unt
  • coajă rasă de lămâie
  • un praf de sare
  • zahăr vanilat
  • 20 ml rom
  • ulei pentru prăjit
  • gem pentru umplut (sau ciocolată sau cremă de vanilie)
  • zahăr pudră vanilat, pentru ornat

Cum se prepară gogoșile berlineze

Într-un castron, amestecați laptele, care trebuie să fie călduț, cu drojdia și cu o lingură de zahăr. Lăsați această compoziție pentru 10 minute într-un loc călduț. 

După aceea, adăugați untul la temperatura camerei și făina. Amestecați până când aluatul se va dezlipi ușor de pe pereții castronului. Lăsați aluatul la dospit cel puțin 40 de minute, într-un loc cald. 

Citește și: Zodia care minte cel mai mult. Află care nativ este maestru al manipulării- kanald.ro

Citește și: Atenție! Cum va fi vremea în decembrie 2024, ianuarie și februarie 2025- stirilekanald.ro

Presărați făină pe masa de lucru și întindeți aluatul cu un sucitor. Decupați cu o formă rotundă gogoși mai mari. Apoi lăsați-le să mai dospească măcar 20 de minute. 

Într-un tuci sau într-o tigaie mai adâncă, puneți uleiul la încins și apoi prăjiți gogoșile în el. Le întoarceți cu o paletă de pe o parte pe alta, până se rumenesc, și apoi le scoateți pe un platou pe care ați pus înainte un șervețel absorbant. 

Cu ajutorul unei seringi speciale de cofetărie, umpleți gogoșile cu gem sau cu o cremă de ciocolată sau de vanilie.

În general, berlinezele au înăuntru gem de vișine sau de caise. Apoi le puteți pudra cu zahăr vanilat sau le lăsați simple. 



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies