Când să adaugi nuca la mucenicii cu zeamă: Secretul gospodinelor experimentate!

Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Află din rândurile următoare când se pune nuca în mucenicii cu zeamă.

În fiecare an, în data de 9 martie, creștinii-ortodocși sărbătoresc Ziua Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia. Această sărbătoare are o importanță semnificativă pentru creștinii ortodocși și constituie un moment potrivit pentru a-și aduce aminte de sacrificiile pe care le-au făcut înaintașii lor pentru a-și arăta credința față de Dumnezeu.

Cu ocazia acestei zile, gospodinele prepară mucenicii, un preparat tradițional, care se realizează după o rețetă diferită, în funcție de zona din care fac parte gospodinele.

Astfel, în timp ce în zona Moldovei se realizează mucenicii moldovenești, sub formă de colaci împletiți tot sub forma cifrei 8, care urmează să fie copți și unși cu miere, peste care se presară nucă, în Muntenia mucenicii sunt mici, iar aceștia se fierb în apă îndulcită cu miere sau zahăr unde se adaugă și nucă.

Când e corect să pui nucă în mucenici

Citește și: „Fac, dar mi-e mai comod acum să cumpăr.” Ce fel de mucenici prepară Mioara Velicu. Artista a vorbit despre preparatul îndrăgit de români

Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine[Sursa foto: freepik]

Citește și: Cât se fierb mucenicii. Ce se întâmplă dacă îi lași prea mult pe foc

Mucenicii muntenești au o rețetă simplă, dar care poate fi stricată ușor dacă nu sunt respectați anumiți pași.

Ceea ce le pune pe multe gospodine în dificultate este momentul în care trebuie să adauge nucă în compoziție.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Nuca se adaugă de obicei ultima dată, după ce mucenicii au fiert și am luat oala de pe foc. Dacă adăugăm nucă mai devreme, în timp ce mucenicii fierb, acest lucru reprezintă o greșeală majoră și afectează rezultatul final al rețetei.

Nuca se înnegrește în timpul fierberii și poate deveni amăruie. De asemenea, cantitatea de nucă necesară pentru rețetă se poate împărți în două. O parte se pune în oala în care fierb mucenicii, iar cealaltă parte poate fi pusă direct în bolul din care se servesc mucenicii, pentru un plus de savoare.

Rețeta clasică de mucenici muntenești cu zeamă

Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine[Sursa foto: shutterstock]

Descoperă din rândurile următoare cea mai gustoasă rețetă de mucenici muntenești și bucură-te de savoarea acestui preparat tradițional!

Ingrediente:

  • 200 g mucenici
  • 200 g miez de nucă
  • 200 g zahăr granulat
  • esență de rom
  • lămâie
  • scorțișoară
  • esență de vanilie
  • portocală
  • sare

Mod de preparare:

Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine
Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine[Sursa foto: freepik]

Prima dată avem nevoie de o oală de dimensiuni mari pe care să o punem pe aragaz, la foc mare. În oala respectivă vom adăuga 3 litri de apă, o esență de vanilie, un prag de scorțișoară și un praf de sare. Acum, trebuie să așteptăm ca această compoziție să ajungă la punctul de fierbere, amestecând astfel încât ingredientele să se incorporeze.

După ce apa a ajuns la punctul de fierbere, adăugăm mucenicii și amestecăm cu o spatulă de lemn, astfel încât aceștia să nu se lipească de oală sau între ei.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Lăsăm mucenicii să fiarbă timp de 8 minute, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, sau până când capătă consistența dorită, dar nu mai mult de 15 minute, astfel încât să nu se dezintegreze.

După acest interval de timp, îndepărtăm oala de pe foc și adăugăm cele 250 de gram de zahăr granulat. În continuare, radem coaja de la o lămâie și de la o portocală, pe răzătoarea cu găuri mici, iar ulterior le adăugăm peste restul ingredientelor. Punem esența de rom.

Acum este momentul să ne ocupăm de nucă. Vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mari în care vom adăuga cele 200 de grame de nucă, pe care o vom prăji timp de aproximativ 3 minute. Ulterior, după ce se răcește, o punem într-un blender și o mărunțim în funcție de preferințe. Adăugăm 100 de grame de nucă măcinată în compoziție. Restul de 100 de grame de nucă o vom păstra pentru a decora mucenicii, la final.

Cu ajutorul unei spatule, amestecăm toate ingredientele, astfel încât să obținem o compoziție omogenă.

După ce am amestecat toate ingredientele, acoperim oala cu un capac și lăsăm conținutul să se răcească și să se închege aproximativ o oră. După ce intervalul de timp a expirat, punem compoziția în boluri, iar pentru un plus de savoare, presărăm în fiecare bol restul de nucă măcinată. Opțional, puteți să mai adăugați și puțină scorțișoară pe deasupra. Poftă bună!



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Sarmale în foi de viță. Un preparat tradițional, ca la mama acasă!

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi a dat cărțile pe față și a recunoscut că este gelos pe Patrick! Concurentul a chemat-o pe Virginia în camera roșie și a întâmpinat-o cu un buchet de bujori! Iată ce mărturisiri neașteptate și-au făcut cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies