Budinca de lamaie: secretele unui desert fin si parfumat pentru zilele de vara


Budinca de lamaie este un desert aromat, perfect pentru vara, care se face foarte simplu. Gustoasa si parfumata, textura sa fina este o adevarata incantare pentru papilele gustative.

Ingrediente:

- 55 gr unt
- 115 gr zahăr
- coaja rasă şi sucul de la o lămâie
- 2 ouă
- 60 gr de făină
- o linguriţă praf de copt
- 280 ml lapte.

Mod de preparare:

Albuşurile se separă de galbenuşuri. Luăm un bol încăpător în care punem untul, zahărul şi coaja de lămâie, apoi amestecăm bine cu telul. Gălbenuşurile se adaugă treptat în bol, la fel şi faina amestecată cu praful de copt, după care laptele şi sucul de lămâie. Într-un alt bol batem albuşurile spumă şi le turnăm peste compoziţia deja pregatită. Amestecăm totul cu cu o spatulă, încet, de jos în sus. Compoziţia se toarnă într-un vas termorezistent uns cu puţin unt, iar apoi se lasă 45 de minute în cuptorul preîncalzit. După ce scoateţi budinca din cuptor şi o lăsaţi puţin să se răcească, puteţi să presăraţi zahăr pudră deasupra!

Sursa


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Profesorul Alexandru Rafila, anunț important! Cât mai durează carantina în România din cauza Covid-19

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri