Budinca de conopida - reteta incredibil de gustoasa, ca la mama acasa!

Budinca de conopida - reteta incredibil de gustoasa, ca la mama acasa!
Budinca de conopida - reteta incredibil de gustoasa, ca la mama acasa!

Aceasta reteta de budinca de conopida te va cuceri imediat. Se face rapid.

 

Ingrediente: Conopida 1 kg, unt 150 g, faina 4 linguri, lapte 400 ml, oua 5, pesmet 2 linguri, smantana 5 linguri, marar 2 legaturi, sare, facultativ: branza de vaci 150-200 g.
Mod de preparare: Intr-o cratita, asezata pe foc, se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana cand aceasta se incorporeaza bine in unt. Se lasa sa se caleasca 5 minute (fara a-si schimba culoarea), apoi se stinge cu laptele fierbinte si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Cratita se ia de pe foc iar, cand sosul se raceste putin, se adauga mararul taiat marunt, galbenusu­rile, sarea si smantana, omogenizindu-se bine compozitia. Separat, albusu­rile se bat spuma si se adauga la compozitie, amestecandu-se usor si introducand buchetelele de conopida fiarta. Aceasta compozitie se toarna in vasul de gratinat, uns cu unt si tapetat cu pesmet care, apoi, se da la cuptor unde se lasa 30-35 de minute.
Budinca se serveste ca atare sau cu smantana.
Sursa

Ingrediente: Conopida 1 kg, unt 150 g, faina 4 linguri, lapte 400 ml, oua 5, pesmet 2 linguri, smantana 5 linguri, marar 2 legaturi, sare, facultativ: branza de vaci 150-200 g.

Mod de preparare: Intr-o cratita, asezata pe foc, se pune untul la topit, se adauga faina si se amesteca pana cand aceasta se incorporeaza bine in unt.

Se lasa sa se caleasca 5 minute (fara a-si schimba culoarea), apoi se stinge cu laptele fierbinte si se lasa sa fiarba 15-20 de minute. Cratita se ia de pe foc iar, cand sosul se raceste putin, se adauga mararul taiat marunt, galbenusu­rile, sarea si smantana, omogenizindu-se bine compozitia. Separat, albusu­rile se bat spuma si se adauga la compozitie, amestecandu-se usor si introducand buchetelele de conopida fiarta. Aceasta compozitie se toarna in vasul de gratinat, uns cu unt si tapetat cu pesmet care, apoi, se da la cuptor unde se lasa 30-35 de minute.
Budinca se serveste ca atare sau cu smantana.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Horoscop 28 decembrie 2025: O zodie simte că lucrurile stagnează

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

CINE ESTE PERSOANA care face dezvăluiri sfâșietoare despre Ion Drăgan? Au vorbit cu puțin timp înainte ca artistul să moară... iar acum rupe tăcerea: "Mi-a mărturisit că...". Ca să nu existe loc de interpretări, momentul CONVERSAȚIEI a fost făcut public

Este dispusă Anca Țurcașiu să ajungă din nou la căsătorie? Ce spune artista și cum vede legătura cu partenerul ei: “Suntem căsătoriți pe veci!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies