Briose in forma de floare! O reteta delicioasa de primavara

Briose in forma de floare! O reteta delicioasa de primavara
Briose in forma de floare! O reteta delicioasa de primavara

Aceasta reteta de briose se mosteneste de la bunici. Desertul este delicios si se topeste in gura, iar familia ta o sa fie cea mai bucuroasa de gustul deosebit.

Ingrediente pentru 12 bucati

Crema
-110 g unt, la temperatura camerei
-90 g zahar
-120 g lapte praf
-1 ou
-50 g stafide
-1/2 lingurita scortisoara pudra
-rom sau suc de portocale pentru inmuiat stafidele

Aluat
-350 g faina
-30 g drojdie proaspata sau 10 g drojdie uscata
-120 ml lapte caldut
-110 ml apa calduta
-60 g zahar
-1/4 lingurita sare
-50 g unt topit si racorit
-coaja rasa de lamaie, dupa gust

Pentru uns
-1 galbenus batut cu 1 lingurita zahar sau 1- 2 linguri lapte

Preparare

Crema
Puneti stafidele la inmuiat in rom( suc de portocale).
Intre timp, mixati untul si zaharul pana devin o crema spumoasa si zaharul este topit.


Inglobati laptele praf, apoi stafidele scurse. Impartiti in 12 parti egale.

Aluat
Tapetati cu folie de aluminiu intreaga tava de briose, inclusiv locasurile din tava, adancind folia in acestea. Puneti apoi, hartiutele de briose sau formele de silicon in locasuri.

Puneti in masina de paine ingredientele in urmatoarea ordine: untul topit si racorit, apa calduta in care ati dizolvat sarea, faina cernuta, drojdia alifiata cu zaharul si dizolvate in laptele caldut.
Setati programul de aluat.

Daca nu folositi masina de paine, procedati astfel: frecati drojdia cu zaharul, dizolvati cu ½ lapte caldut si inglobati cateva linguri de faina. Lasati acoperit la crescut. Turnati peste restul ingredientelor si framantati un aluat nelipicios, neted si elastic. Puneti-l intr-un bol uns cu putin ulei, acoperiti bine si lasati la crescut, in loc cald, pana isi dubleaza volumul.
Scoateti aluatul crescut pe planul de lucru si portionati in 12 parti egale pe care le modelati sub forma de bile.


Luati o bila, intindeti-o putin intr-o foaie rotunda, puneti la mijloc o portie din crema, apoi adunati aluatul in jurul umpluturii. Intindeti-o din nou sub forma de dreptunghi si pliati-o in doua, pe latime. Faceti pe marginea pliata 8- 10 taieturi, pe 1/3 din latime, cu un cutit bine ascutit sau catter. Rulati pe lungime si transferati intr-un locas din tava de briose.
Procedati identic cu intreg aluatul si crema.


Lasati in tava la crescut pentru aproximativ 30 min, in loc cald, fara curenti.
Ungeti cu galbenus batut cu zahar sau lapte, dati la cuptorul preancalzit la 200 grade si coaceti la aceeasi temperatura, pentru circa 10- 15 min sau pana cand briosele sunt coapte si frumos aurite. Respectati temperatura si timpul de coacere pentru ca umplutura sa nu se inmoaie prea repede si sa curga.
Scoateti tava din cuptor, lasati briosele 5 min sa se racoreasca, apoi transferati-le pe un gratar la racit.

Sursa



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cuvinte alese de Oana Lis și puse într-o postare specială pe rețelele de socializare! Ce mesaj legat de perioada sfântă a sărbătorilor, a transmis aceasta? "Fii atent!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Soțul Teodorei Marcu nu mai e om, la jumătate de an de când tânăra a fost ucisă! Ce se întâmplă cu el. Dezvăluiri cutremurătoare: „Din ce în ce mai greu…”

Un fost concurent din Casa Iubirii îl acuză dur pe Moldo și îi dă TERMEN LIMITĂ: "Cum vine treaba asta? Te asigur că o să te...". Un alt concurent este martor la cele întâmplate. Cum s-a ajuns aici și DE CE a recurs la acest gest, știind că o să fie prins

Legătura pe care Alina Pușcău a avut-o cu Vin Diesel, în urmă cu mai mulți ani de zile! Ce gânduri avea celebrul actor cu aceasta? "El îmi arăta prin acțiuni, dar nu-mi verbaliza!"

Surpriză de proporții în “Casa iubirii”! Dorobanțu a cerut-o pe Naomi: ,,M-am îndrăgostit de ceva timp”! Ce răspuns a oferit concurenta

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies