Bomboane "Fulg de nea" - perfecte pentru mesele de Sarbatori!

Bomboane "Fulg de nea" - perfecte pentru mesele de Sarbatori!

Delicioase, de efect si foarte usor de preparat, aceste bomboane “Fulg de nea” reprezinta optiunea ideala pentru Sarbatorile de iarna!

 

Ingrediente
100 ml cana lapte sau apa
125 g unt
2 linguri de zahar
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata
Biscuiti populari macinati sau pesmet
Miez de nuca, migdale sau visine fara samburi pentru umplutura
Nuca macinata
Fulgi de cocos
Mod de preparare
Pune la fiert 100 ml de apa sau lapte.
Cand da in clocot, ia de pe foc.
Separat, amesteca 2 linguri de zahar cu 2 linguri de cacao si putin lichid de mai sus si apoi toarna-l in vas.
Amesteca bine.
Tot fara a fi pe foc, adauga aici 2 linguri de nuca macinata si biscuitii populari macinati sau pesmetul, treptat, pana cand compozitia s-a intarit si se ia de pe lingura.
Cand compozitia de mai sus se raceste putin, ia cu lingurita cat o nuca ceva mai mare si modeleaza sub forma de bomboana.
In mijloc pune un miez de nuca, o migdala sau cate o visina fara sambure, in functie de preferinta.
Da bomboanele prin nuca macinata si apoi prin nuca de cocos.
Sursa, sursa foto: Ebucataria.ro

Ingrediente

100 ml cana lapte sau apa
125 g unt
2 linguri de zahar
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata
Biscuiti populari macinati sau pesmet
Miez de nuca, migdale sau visine fara samburi pentru umplutura
Nuca macinata 
Fulgi de cocos

Desert cuburi zebra- gata IMEDIAT si fara COACERE!

Mod

de preparare

Pune la fiert 100 ml de apa sau lapte. 

Cand da in clocot, ia de pe foc. 

Separat, amesteca 2 linguri de zahar cu 2 linguri de cacao si putin lichid de mai sus si apoi toarna-l in vas. Amesteca bine. 

Tot fara a fi pe foc, adauga aici 2 linguri de nuca macinata si biscuitii populari macinati sau pesmetul, treptat, pana cand compozitia s-a intarit si se ia de pe lingura. 

Cand compozitia de mai sus se raceste putin, ia cu lingurita cat o nuca ceva mai mare si modeleaza sub forma de bomboana. 

In mijloc pune un miez de nuca, o migdala sau cate o visina fara sambure, in functie de preferinta. 

Da bomboanele prin nuca macinata si apoi prin nuca de cocos. 

Sursa, sursa foto: Ebucataria.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum s-a transformat Crăciunul în tragedie pentru creatoarea de modă Eli Lăslean și ce eveniment nefericit nu va putea uita vreodată: „A fost cumplit! O suferință pe care n-o poți descrie în cuvinte.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Cu ce ACUZAȚII șocante se confruntă Florin Vasilică după moartea lui Ion Drăgan: "Să vă fie rușine! Nici la o astfel de veste tragică nu aveți gram de empatie și sensibilitate? M-au acuzat că..."

Artiștii de muzică populară, îndurerați de cumplita veste că Ion Drăgan s-a stins din viață. Mesajele curg în mediul online, alături de fotografii cu artistul: “A încremenit...Crăciunul!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate