Bomboane "Fulg de nea" - perfecte pentru mesele de Sarbatori!

Bomboane
Bomboane "Fulg de nea" - perfecte pentru mesele de Sarbatori!

Delicioase, de efect si foarte usor de preparat, aceste bomboane “Fulg de nea” reprezinta optiunea ideala pentru Sarbatorile de iarna!

 

Ingrediente
100 ml cana lapte sau apa
125 g unt
2 linguri de zahar
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata
Biscuiti populari macinati sau pesmet
Miez de nuca, migdale sau visine fara samburi pentru umplutura
Nuca macinata
Fulgi de cocos
Mod de preparare
Pune la
fiert 100 ml de apa sau lapte.
Cand da in clocot, ia de pe foc.
Separat, amesteca 2 linguri de zahar cu 2 linguri de cacao si putin lichid de mai sus si apoi toarna-l in vas. Amesteca bine.
Tot fara a fi pe foc, adauga aici 2 linguri de nuca macinata si biscuitii populari macinati sau pesmetul, treptat, pana cand compozitia s-a intarit si se ia de pe lingura.
Cand compozitia de mai sus se raceste putin, ia cu lingurita cat o nuca ceva mai mare si modeleaza sub forma de bomboana.
In mijloc pune un miez de nuca, o migdala sau cate o visina fara sambure, in functie de preferinta.
Da bomboanele prin nuca macinata si apoi prin nuca de cocos.
Sursa, sursa foto: Ebucataria.ro

Ingrediente

100 ml cana lapte sau apa
125 g unt
2 linguri de zahar
2 linguri de cacao
2 linguri de nuca macinata
Biscuiti populari macinati sau pesmet
Miez de nuca, migdale sau visine fara samburi pentru umplutura
Nuca macinata 
Fulgi de cocos

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Desert cuburi zebra- gata IMEDIAT si fara COACERE!

Mod

de preparare

Pune la fiert 100 ml de apa sau lapte. 

Cand da in clocot, ia de pe foc. 

Separat, amesteca 2 linguri de zahar cu 2 linguri de cacao si putin lichid de mai sus si apoi toarna-l in vas. Amesteca bine. 

Tot fara a fi pe foc, adauga aici 2 linguri de nuca macinata si biscuitii populari macinati sau pesmetul, treptat, pana cand compozitia s-a intarit si se ia de pe lingura. 


Cand compozitia de mai sus se raceste putin, ia cu lingurita cat o nuca ceva mai mare si modeleaza sub forma de bomboana. 

In mijloc pune un miez de nuca, o migdala sau cate o visina fara sambure, in functie de preferinta. 

Da bomboanele prin nuca macinata si apoi prin nuca de cocos. 

Sursa, sursa foto: Ebucataria.ro



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Veste pentru pensionarele din țară! Ce spune Nicușor Dan despre plata pensiilor

Cine este și cum arată singura soră a lui Klaus Iohannis. Acum s-a aflat! FOTO

Gigi Becali, interviu tăios după acuzațiile lui George Simion. Mesajele secrete pe care cei doi și le-au transmis în privat: "Îl iert, dar nu am ce discuta cu un om ca ăsta"

Pe ce melodie s-a aprins flacăra iubirii dintre Nicușor Dan și Mirabela Grădinaru

Radio Impuls, creştere de 37% a audienţei,  în primul val de măsuratori  din 2025

Pensionarii care vor primi mai mulți bani la pensie începând cu 30 iunie 2025. 22.000 de români se încadrează în această categorie

"L-a ucis, tocat și gătit cu legume" Șeful unui restaurant din Franța și-a mărturisit crima șocantă, urmată de un ritual învățat în Nepal


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies