Aceasta reteta de biscuiti este delicioasa! Toata familia ta o va adora pe loc si vor cere incontinuu sa servesti, alaturi de o cana cu lapte sau ceai.
Pentru biscuiti:
200 gr zahar
250 gr unt, la temperatura camerei
1 plic praf de copt
1 ou
260 gr faina
o fiola esenta de vanilie
100 gr cacao
un praf de sare
Pentru crema:
1 lingura de lapte
125 gr unt, la temperatura camerei
1 lingura de frisca lichida
400-450 gr zahar pudra
1 praf de sare
o fiola esenta de vanilie
Mod de preparare:
Intr-un castron pentru mixer adauga untul si zaharul si mixeaza-le foarte bine pana obtii o spuma. Incorporeaza oul, esenta de vanilie si sarea.
Intr-un alt vas amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Incorporeaza treptat aceasta compozitie in cea preparata anterior, continuand sa mixezi la viteza mica.
Coace biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, timp de 12-15 minute, la foc potrivit. Intre timp prepara crema. Adauga untul, laptele, frisca, esenta de vanilie si sarea si mixeaza totul foarte bine. Adauga apoi treptat zaharul.
Cand biscuitii s-au racit complet, adauga crema cu ajutorul unui pos si lipeste-i unul de altul.