Avem pentru tine o reteta delicioasa: tarta cu piure de dovleac!

Avem pentru tine o reteta delicioasa: tarta cu piure de dovleac!

Dovelacul este un aliment de toamna aromat si perfect, pe care nu ar trebui sa il ignori. Acesta poate fi inclus in foarte multe tipuri de preparate, de la placintele traditionale, pana la supele creme de dovleac sau deserturi fine si cremoase. Avem pentru tine astazi o reteta de tarta cu piure de dovleac, care cu siguranta merita incercata.

Avem pentru tine o reteta delicioasa: tarta cu piure de dovleac! Dovleacul este un aliment de toamna aromat si perfect, pe care nu ar trebui sa il ignori. Acesta poate fi inclus in foarte multe tipuri de preparate, de la placintele traditionale, pana la supele creme de dovleac sau deserturi fine si cremoase. Avem pentru tine astazi o reteta de tarta cu piure de dovleac, care cu siguranta merita incercata.

Avem pentru tine o reteta delicioasa: tarta cu piure de dovleac! [Sursa foto: PixaBay]

Ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati tarta cu piure de dovleac

Pentru a pregati aceasta reteta ainevoie de urmatoarele ingrediente: 420 de grame de piure de dovleac, 400 mililitri de lapte condensat indulcit, 2 oua mari, o lingurinta cu scortisoara macinata, o jumatate de lingurita cu pudra de ghimbir, o jumatate de lingurinta de sare, o crusta pentru tarta, un pachet de aluat fraged dulce, pentru tarte.

Citeste si: Cum sa pregatesti la cuptor cartofi dulci cu parmezan. Afla reteta delicioasa chiar aici!

Cum sa pregatesti tarta cu piure de dovleac

Dificultatea de preparare a acestei retete este una medie. Timpul de preparare este de aproximativ o ora si 10 minute. primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa incingi cuptorul la 220 de grade Celsius. Apoi amesteca piureiul de dovleca impreuna cu laptele condensat, ouale, condimentele si sarea, pana ce obtii un amestec fin. Aseaza apoi aluatul intr-o tava pentru tarte.

Toarna amestecul fin si cremos pe care l-ai obtinut peste aluat si pune tava la cuptor, lasand-o sa se coaca timp de 15 minute. dupa ce a trecut aceasta perioada, redu temperatura cuptorului la 170 de grade si mai lasa la copt pentru inca 35 sau 40 de minute, pana cand ce observi ca aluatul s-a rumenit. Dupa ce este gata tarta, las-o la racit si serveste-o celor dragi cu smantana,  sau cu frisca, sau chiar simpla. Indiferent de optiunea ta, vei avea parte de un desert delicios si complet inedit.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Teo Trandafir și Ilinca Vandici vă aduc la „Follow us!” emoţia Crăciunului în trei ediții de colecţie

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Ce a apărut în locul in care Mălina Guler și-a dat ultima suflare. Ipoteze șocante circulă pe internet: „Ar fi căzut 15-20 de persoane din acel bloc… au mai murit 3”

Jurnalistul Alin Grigore vorbește despre boala cu care se confrunta fotojurnalista Mălina Guler, tânăra care a căzut de la etajul 7 al unui bloc: "De data asta n-a mai fost vorba despre fotbal"

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Când va avea loc Marea Finală „Casa iubirii”!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul