Daca vrei sa pui varza la murat, aceasta reteta este incredibil de usoara si de buna.
Ingrediente: 35 Kg varza, 2 Kg sare, 200 g hrean,1 Kg gutui, 1 Kg mere, 200 g boabe de porumb,500 g sfecla rosie.
Mod de preparare: Se curata varza de frunzele stricate. Se curata hreanul si sfecla. Se pune varza in butoi (verzele mari se pot taia in doua sau in patru). Din loc in loc se pun mere, gutui, bucati de sfecla si boabe de porumb. Se preseaza cu doua scandurele de brad (25 cm). Se acopera cu saramura preparata din 25 L de apa si cantitatea de sare din reteta. Dupa cateva zile, cand varza s-a inmuiat, se completeaza butoiul cu inca 2 -3 verze. Se vantura dupa doua saptamani si dupa o luna.
sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro