Asta e cea mai buna reteta de ardei umpluti! Uite cat de usor se prepara!

Asta e cea mai buna reteta de ardei umpluti! Uite cat de usor se prepara!

Daca vrei sa prepari ceva bun in weekend, incearca aceasta reteta delicioasa.

 

Ingrediente
- 10 ardei grasi pentru umplut
- 2 ardei grasi pentru compozitie
- 2 cani cu orez
- 2 morcovi
- 2-3 cepe
- 2 rosii
- 1 legatura marar
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
piper
Mod de preparare
Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte.
Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete.
Legumele se inabuse, nu se prajesc! Se adauga si rosiile taiate cubulete mici iar apoi orezul si putina apa.
Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.
Cu aceasta compozitie se umple ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere. Dam la foc potrivit iar cand orezul este aproape fiert se adauga bulionul si se lasa sa scada sosul.
Se iau de pe foc si se servesc calzi.
Sursa

Ingrediente

- 10 ardei grasi pentru umplut
- 2 ardei grasi pentru compozitie
- 2 cani cu orez
- 2 morcovi
- 2-3 cepe
- 2 rosii
- 1 legatura marar
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
piper

Mod

de preparare

Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte.

Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete. Legumele se inabuse, nu se prajesc! Se adauga si rosiile taiate cubulete mici iar apoi orezul si putina apa.

Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.

Cu aceasta compozitie se umple ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere. Dam la foc potrivit iar cand orezul este aproape fiert se adauga bulionul si se lasa sa scada sosul.

Se iau de pe foc si se servesc calzi.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Doliu în prima zi de Crăciun, în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit!

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Doliu în lumea folclorului din România! Ion Drăgan a murit chiar în prima zi de Crăciun

Ion Drăgan a murit în prima zi de Crăciun. Ce s-a întâmplat cu artistul în ultimele ore: "Muzica populară românească a pierdut un mare nume, un artist dedicat și un om care a trăit prin și pentru cântec"

O bunicuță a sfâșiat inimile de sărbători. Lecția importantă oferită de un grup de colindători care au ajuns la poarta ei

Veronica izbucnește în lacrimi după ce s-a întâlnit cu familia lui Ahmed. Ce a pățit concurenta „Casa iubrii”

Explozie pe Autostrada A1! Un camion plin cu GPL a sărit în aer după un accident cu un TIR. Imagini șocante