Asta e cea mai buna reteta de ardei umpluti! Uite cat de usor se prepara!

Asta e cea mai buna reteta de ardei umpluti! Uite cat de usor se prepara!
Asta e cea mai buna reteta de ardei umpluti! Uite cat de usor se prepara!

Daca vrei sa prepari ceva bun in weekend, incearca aceasta reteta delicioasa.

 

Ingrediente
- 10 ardei grasi pentru umplut
- 2 ardei grasi pentru compozitie
- 2 cani cu orez
- 2 morcovi
- 2-3 cepe
- 2 rosii
- 1 legatura marar
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
piper
Mod de preparare
Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte.
Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete.
Legumele se inabuse, nu se prajesc! Se adauga si rosiile taiate cubulete mici iar apoi orezul si putina apa.
Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.
Cu aceasta compozitie se umple ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere.
Dam la foc potrivit iar cand orezul este aproape fiert se adauga bulionul si se lasa sa scada sosul.
Se iau de pe foc si se servesc calzi.
Sursa

Ingrediente

- 10 ardei grasi pentru umplut
- 2 ardei grasi pentru compozitie
- 2 cani cu orez
- 2 morcovi
- 2-3 cepe
- 2 rosii
- 1 legatura marar
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
piper

Mod

de preparare

Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte.

Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete. Legumele se inabuse, nu se prajesc! Se adauga si rosiile taiate cubulete mici iar apoi orezul si putina apa.

Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.


Cu aceasta compozitie se umple ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere. Dam la foc potrivit iar cand orezul este aproape fiert se adauga bulionul si se lasa sa scada sosul.

Se iau de pe foc si se servesc calzi.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Irina Columbeanu, apariție alături de mama ei, într-un avion privat. Cât costă geanta pe care o purta

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Denisa Coțolan a născut! Iancu Sterp a devenit tătic pentru prima dată și a postat prima imagine cu bebelușul

Edi, primele declarații după ce a fost eliminat din „Casa Iubirii”! CE A PUTUT să spună fostul concurent despre Moldo și Dorobanțu abia după ce a plecat acasă: „O să rămân în relații bune cu amândoi probabil. Nu am rămas certat cu nimeni”

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

EXCLUSIV INTERVIU Alina Sorescu, pregătită să o ia de la zero în 2026! Artista ne-a dezvăluit unde își va petrece sărbătorile!

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies