Asta e cea mai buna reteta de ardei umpluti! Uite cat de usor se prepara!

Asta e cea mai buna reteta de ardei umpluti! Uite cat de usor se prepara!
Asta e cea mai buna reteta de ardei umpluti! Uite cat de usor se prepara!

Daca vrei sa prepari ceva bun in weekend, incearca aceasta reteta delicioasa.

 

Ingrediente
- 10 ardei grasi pentru umplut
- 2 ardei grasi pentru compozitie
- 2 cani cu orez
- 2 morcovi
- 2-3 cepe
- 2 rosii
- 1 legatura marar
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
piper
Mod de preparare
Se
spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte.
Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete. Legumele se inabuse, nu se prajesc! Se adauga si rosiile taiate cubulete mici iar apoi orezul si putina apa.
Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.
Cu aceasta compozitie se umple ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere. Dam la foc potrivit iar cand orezul este aproape fiert se adauga bulionul si se lasa sa scada sosul.
Se iau de pe foc si se servesc calzi.
Sursa

Ingrediente

- 10 ardei grasi pentru umplut
- 2 ardei grasi pentru compozitie
- 2 cani cu orez
- 2 morcovi
-

2-3 cepe
- 2 rosii
- 1 legatura marar
- 2 linguri bulion
- 2 linguri ulei
- sare
piper

Mod de preparare

Se spala ardeii pentru umplut, se scot cotoarele (care se pastreaza!) si se scutura bine de seminte.

Intr-o tigaie in care am incins uleiul se pune la calit ceapa taiata marunt, morcovul dat prin razatoare si ardeiul gras taiat cubulete.
Legumele se inabuse, nu se prajesc! Se adauga si rosiile taiate cubulete mici iar apoi orezul si putina apa.

Se tine pe foc pana cand scade zeama, apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se aromeaza cu marar taiat marunt.

Cu aceasta compozitie se umple ardeii, se pun capacelele si se aseaza intr-o cratita in care punem apa atat cat sa ii acopere.
Dam la foc potrivit iar cand orezul este aproape fiert se adauga bulionul si se lasa sa scada sosul.

Se iau de pe foc si se servesc calzi.

Sursa

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

 



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Secretul Annei Lesko pentru cârnații de casă delicioși. “O informație valoroasă.”

Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO

Primele imagini cu fiul Getei Sterp! Sora lui Culiță a vrut să împărtășească asta cu toată lumea. Abia și-a putut stăpâni emoțiile

Sanda Țăranu a rupt prietenia cu Marina Voica: "Asta e viața. Nu pot să dau vina". Ce spun cele două despre această situație

O ZODIE va primi o oportunitate greu de refuzat săptămâna aceasta!

Virginia de la “Casa iubirii”, curtată de un celebru artist din România: „Aș vrea să-ți trimit un buchet de flori”. Ce se întâmplă, de fapt, între cei doi

Polițist de 21 de ani, găsit mort în baia secției de poliție unde lucra. Cum s-a petrecut tragedia


Cookies