Asa se prepara cel mai gustos tort cu migdale si frisca!


Asa se prepara cel mai gustos tort cu migdale si frisca!

Aceasta reteta este delicioasa si poate fi preparata cu succes la fiecare aniversare.

 

Pentru blat: 4 oua, 140 g zahar, 1 praf sare, 60 g faina, 60 g amidon, 2 linguri cacao.
Pentru umplutura si insiropat: 200 g migdale dulci macinate, 100 g zahar pudra, 2 esente de rom, 3 linguri jeleu de coacaze, 1 plic zahar vanilat.
Pentru decor: frisca.
Se bat galbenusurile cu 2 linguri cu apa calduta si zahar. Albusurile se bat separat, cu sare. Se amesteca faina impreuna cu amidonul, cacaua si se cern peste albusuri. Toate se incorporeaza apoi in crema de galbenusuri. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si putin unt, pentru a nu se lipi. Se coace timp de 40 de minute, la foc mediu. Când blatul s-a racit, se scoate din forma si se taie pentru a obtine 3 foi.
Se amesteca migdalele macinate cu zahar pudra. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se fac doua bile, apoi, cu sucitorul de lemn, se intind doua foi, intre 2 folii transparente. Blatul din mijloc se insiropeaza cu rom. Se incalzeste jeleul de coacaze si se unge cu el primul blat, apoi cel de-al doilea insiropat si el. Pe aceste doua blaturi se asaza câte o foaie din aluatul de migdale.
Se suprapun blaturile, se acopera cu blatul superior si se preseaza usor. Se decoreaza cu frisca batuta.
Sursa

Pentru blat: 4 oua, 140 g zahar, 1 praf sare, 60 g faina, 60 g amidon, 2 linguri cacao.

Pentru umplutura si insiropat: 200 g migdale dulci macinate, 100 g zahar pudra, 2 esente de rom, 3 linguri jeleu de coacaze, 1 plic zahar vanilat.



Pentru decor: frisca.

Se bat galbenusurile cu 2 linguri cu apa calduta si zahar. Albusurile se bat separat, cu sare. Se amesteca faina impreuna cu amidonul, cacaua si se cern peste albusuri. Toate se incorporeaza apoi in crema de galbenusuri. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si putin unt, pentru a nu se lipi. Se coace timp de 40 de minute, la foc mediu. Când blatul s-a racit, se scoate din forma si se taie pentru a obtine 3 foi. Se amesteca migdalele macinate cu zahar pudra. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se fac doua bile, apoi, cu sucitorul de lemn, se intind doua foi, intre 2 folii transparente. Blatul din mijloc se insiropeaza cu rom. Se incalzeste jeleul de coacaze si se unge cu el primul blat, apoi cel de-al doilea insiropat si el. Pe aceste doua blaturi se asaza câte o foaie din aluatul de migdale. Se suprapun blaturile, se acopera cu blatul superior si se preseaza usor. Se decoreaza cu frisca batuta.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Schimbări în grila Kanal D de weekend  

Soția l-a prins cu amanta în apartament! Dezvăluiri ȘOC din showbiz

Care este relația Gabrielei Cristea cu soacra ei: ”Eu seara mă culc cu ei în gând, mă rog pentru ei”

Vlăduța Lupău, noi detalii despre nuntă și botez: „Reluăm toate pregătirile cu petrecerea”

Viviana Sposub, primele detalii despre nunta cu George Burcea: „Abia aștept să fiu mireasă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Irinel Columbeanu a dezvăluit că Monica Gabor s-a căsătorit cu Mr. Pink

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri