Asa se prepara cel mai gustos tort cu migdale si frisca!

Asa se prepara cel mai gustos tort cu migdale si frisca!
Asa se prepara cel mai gustos tort cu migdale si frisca!

Aceasta reteta este delicioasa si poate fi preparata cu succes la fiecare aniversare.

 

Pentru blat: 4 oua, 140 g zahar, 1 praf sare, 60 g faina, 60 g amidon, 2 linguri cacao.
Pentru umplutura si insiropat: 200 g migdale dulci macinate, 100 g zahar pudra, 2 esente de rom, 3 linguri jeleu de coacaze, 1 plic zahar vanilat.
Pentru decor: frisca.
Se bat galbenusurile cu 2 linguri cu apa calduta si zahar. Albusurile se bat separat, cu sare. Se amesteca faina impreuna cu amidonul, cacaua si se cern peste albusuri. Toate se incorporeaza apoi in crema de galbenusuri. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si putin unt, pentru a nu se lipi. Se coace timp de 40 de minute, la foc mediu. Când blatul s-a racit, se scoate din forma si se taie pentru a obtine 3 foi.
Se amesteca migdalele macinate cu zahar pudra. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se fac doua bile, apoi, cu sucitorul de lemn, se intind doua foi, intre 2 folii transparente. Blatul din mijloc se insiropeaza cu rom. Se incalzeste jeleul de coacaze si se unge cu el primul blat, apoi cel de-al doilea insiropat si el. Pe aceste doua blaturi se asaza câte o foaie din aluatul de migdale.
Se suprapun blaturile, se acopera cu blatul superior si se preseaza usor. Se decoreaza cu frisca batuta.
Sursa

Pentru blat: 4 oua, 140 g zahar, 1 praf sare, 60 g faina, 60 g amidon, 2 linguri cacao.

Pentru umplutura si insiropat: 200 g migdale dulci macinate, 100 g zahar pudra, 2 esente de rom, 3 linguri jeleu de coacaze, 1 plic zahar vanilat.



Pentru decor: frisca.

Se bat galbenusurile cu 2 linguri cu apa calduta si zahar. Albusurile se bat separat, cu sare. Se amesteca faina impreuna cu amidonul, cacaua si se cern peste albusuri. Toate se incorporeaza apoi in crema de galbenusuri. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hârtie de copt si putin unt, pentru a nu se lipi. Se coace timp de 40 de minute, la foc mediu.
Când blatul s-a racit, se scoate din forma si se taie pentru a obtine 3 foi. Se amesteca migdalele macinate cu zahar pudra. Se imparte compozitia in doua parti egale. Se fac doua bile, apoi, cu sucitorul de lemn, se intind doua foi, intre 2 folii transparente. Blatul din mijloc se insiropeaza cu rom. Se incalzeste jeleul de coacaze si se unge cu el primul blat, apoi cel de-al doilea insiropat si el.
Pe aceste doua blaturi se asaza câte o foaie din aluatul de migdale. Se suprapun blaturile, se acopera cu blatul superior si se preseaza usor. Se decoreaza cu frisca batuta.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Europa este implicată în mari probleme financiare? Ce a avut de spus Monica Tatoiu, cu privire la acest subiect: "Se spune că se împlinesc dorințele!"

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Veronica se pregătește pentru una dintre cele mai mari schimbări din viața sa. CE SE VA ÎNTÂMPLA cu parcursul ei în emisiune: "Dacă ați ști cât de greu și cât de...". MESAJUL concurentei din Casa Iubirii stârnește reacții: "O să aleg cu grijă"

La ce concluzie a ajuns Victor Slav, cu privire la ce aspect nu înțeleg femeile la bărbați? Vedeta TV a recunoscut că resimte o presiune aparte! "Totul este foarte simplu la noi!"

Dorobanțu o invită pe Veronica în camera roșie, iar Ahmed fierbe de gelozie! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de joi, 11 decembrie, din „Casa iubirii”, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Breaking news pentru românii cu probleme de sănătate!


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies