Asa se fac cele mai fragede cornulete! Iata ingredientul secret


Asa faci cele mai fragede cornulete chiar la tine acasa! Reteta aceasta delicioasa te duce cu gandul la copilarie.

Ingrediente:

Pentru aluat:
cateva linguri de untura
1 cescuta de bors
3 oua
130 g zahar
1 pachet drojdie uscata
cca 500 gr faina
coaja de la 1/2 lamaie (data pe razatoare)

Pentru umplutura:
gem de prune

Pentru decor:
300 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Topeste putin untura si amestec-o cu drojdia, ouale, zaharul, borsul, coaja de lamaie si faina. Amesteca prima data cu lingura, apoi cu mana. E gata de amestecat cand capata consistenta aluatului de cozonac.
2. Dupa o ora intinde aluatul cu facaletul si taie triunghiuri din foaie.
3. Pune cate o lingurita de gem pe marginea mai lata si ruleaza inspre interiorul foii de aluat.
4. Baga cornuletele in cuptorul incins, pentru vreo 25-30 de minute.
Serveste-le cu zahar pudra.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Mihai Trăistariu, bătaie de joc la adresa medicilor. E inadmisibil ce a putut să facă! „trei paciente au trecut pe la mine să verificăm împreună dacă au corona”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri