Asa se fac cele mai fragede cornulete! Iata ingredientul secret


Asa se fac cele mai fragede cornulete! Iata ingredientul secret

Asa faci cele mai fragede cornulete chiar la tine acasa! Reteta aceasta delicioasa te duce cu gandul la copilarie.

Ingrediente:

Pentru aluat:
cateva linguri de untura
1 cescuta de bors
3 oua
130 g zahar
1 pachet drojdie uscata
cca 500 gr faina
coaja de la 1/2 lamaie (data pe razatoare)

Pentru umplutura:
gem de prune

Pentru decor:
300 g zahar pudra

Mod de preparare:

1. Topeste putin untura si amestec-o cu drojdia, ouale, zaharul, borsul, coaja de lamaie si faina. Amesteca prima data cu lingura, apoi cu mana. E gata de amestecat cand capata consistenta aluatului de cozonac.
2. Dupa o ora intinde aluatul cu facaletul si taie triunghiuri din foaie.
3. Pune cate o lingurita de gem pe marginea mai lata si ruleaza inspre interiorul foii de aluat.
4. Baga cornuletele in cuptorul incins, pentru vreo 25-30 de minute.


Serveste-le cu zahar pudra.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

21 MAI 2022 Sfinții Constantin și Elena: Calendar creștin ortodox

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Cum sa savurezi cele mai bune arome de cafea boabe: 3 retete usor de preparat

Larisa Udilă, noi detalii despre starea ei psihică. Cum se descurcă acum vedeta: „Scriu mesajul ăsta plângând”

Cand e mai bine sa nu te casatoresti

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce fostul iubit a confirmat despărțirea: „L-am prins la un party interesant cu domnișoare”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri