Aceste chiftelute sunt excelente la cina sau la pranz. Sunt perfecte pentru orice masa.
Ingrediente
500g cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in bucati
25g de unt
400g de somon gatit
2 linguri de patrunjel tocat
Coaja rasa de la o lamaie
4 cepe verzi, taiate marunt
3 linguri de ulei
Mod de preparare
1.
Fierbe cartofii pana cand devin moi. Scurge, adauga in oala si acopera. Gateste la caldura mica timp de 20 minute pentru a se usca. Amesteca bine cu untul si asezoneaza, apoi permite-le sa se raceasca usor.
2. Intre timp, amesteca somonul cu patrunjelul, coaja de lamaie si ceapa.
3. Amesteca mixul de somon cu cartofii si, folosind mainile umede, modeleaza opt chiftelute.
Lasa la racit 30 de minute in frigider.
4. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si coace chiftelutele cate 3-4 minute pe fiecare parte. Serveste cu salata.
Sursa
Ingrediente
500g cartofi fainosi, curatati de coaja si taiati in bucati
25g de unt
400g de somon gatit
2 linguri de patrunjel tocat
Coaja rasa de la o lamaie
4 cepe verzi, taiate marunt
3 linguri de ulei
Mod de preparare
1.
Fierbe cartofii pana cand devin moi. Scurge, adauga in oala si acopera. Gateste la caldura mica timp de 20 minute pentru a se usca. Amesteca bine cu untul si asezoneaza, apoi permite-le sa se raceasca usor.
2. Intre timp, amesteca somonul cu patrunjelul, coaja de lamaie si ceapa.
3. Amesteca mixul de somon cu cartofii si, folosind mainile umede, modeleaza opt chiftelute. Lasa la racit 30 de minute in frigider.
4. Incalzeste uleiul intr-o tigaie mare si coace chiftelutele cate 3-4 minute pe fiecare parte. Serveste cu salata.
Sursa