Asa gatesti cea mai buna pulpa de miel la cuptor!

Asa gatesti cea mai buna pulpa de miel la cuptor!
Asa gatesti cea mai buna pulpa de miel la cuptor!

Aceasta reteta de pulpa de miel la cuptor este excelenta pentru masa de Paste.

 

Ingrediente:
2 kg pulpa de miel
3 catei de usturoi
10-12 cartofi noi mici
2 linguri de ulei de masline
4 rosii medii
1 cana de vin rosu sec
2 legaturi usturoi verde
2 legaturi ceapa verde
piper
3 crengute de cimbru
sare
Mod de preparare:
Spala mielul si asaza-l intr-o tava incapatoare. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust. Curata cateii de usturoi si piseaza-i foarte bine. Adauga peste acesta o lingurita de sare si uleiul de masline.
Amesteca bine si adauga si vinul. Toarna totul in tava, peste pulpa miel. Spala bine cartofii noi si asaza-i in tava langa miel. Adauga totul la cuptor timp de o ora, la foc mediu.
Intre timp curata ceapa si usturoiul verde si taie-le bucati de aproximativ doi centimetri lungime. Taie rosiile in jumatati sau in sferturi, dupa preferinte. Scoate mielul din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta.
Daca este necesar adauga putina apa. Presara pe langa miel rosiile, ceapa si usturoiul verde si continua sa coci carnea pana se rumeneste la suprafata si este bine patrunsa in interior.
Serveste mielul alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu.
Sursa

Ingrediente:

2 kg pulpa de miel
3 catei de usturoi
10-12 cartofi noi mici
2 linguri de ulei de masline
4 rosii medii
1 cana de vin rosu sec
2 legaturi usturoi

verde
2 legaturi ceapa verde
piper
3 crengute de cimbru
sare

Mod de preparare:


Spala mielul si asaza-l intr-o tava incapatoare. Asezoneaza-l cu sare si piper dupa gust. Curata cateii de usturoi si piseaza-i foarte bine. Adauga peste acesta o lingurita de sare si uleiul de masline. Amesteca bine si adauga si vinul. Toarna totul in tava, peste pulpa miel.
Spala bine cartofii noi si asaza-i in tava langa miel. Adauga totul la cuptor timp de o ora, la foc mediu.

Intre timp curata ceapa si usturoiul verde si taie-le bucati de aproximativ doi centimetri lungime. Taie rosiile in jumatati sau in sferturi, dupa preferinte. Scoate mielul din cuptor si intoarce-l pe partea cealalta. Daca este necesar adauga putina apa. Presara pe langa miel rosiile, ceapa si usturoiul verde si continua sa coci carnea pana se rumeneste la suprafata si este bine patrunsa in interior.


Serveste mielul alaturi de o salata verde si un pahar de vin rosu.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cum s-a transformat Crăciunul în tragedie pentru creatoarea de modă Eli Lăslean și ce eveniment nefericit nu va putea uita vreodată: „A fost cumplit! O suferință pe care n-o poți descrie în cuvinte.”

Ce trebuie să faci neapărat în 2025, în funcție de zodie! Mai ai doar câteva zile la dispoziție

Boala cu care a fost diagnosticat Ion Drăgan. Artistul ar fi trecut prin mai multe operații dificile

Cu ce ACUZAȚII șocante se confruntă Florin Vasilică după moartea lui Ion Drăgan: "Să vă fie rușine! Nici la o astfel de veste tragică nu aveți gram de empatie și sensibilitate? M-au acuzat că..."

Artiștii de muzică populară, îndurerați de cumplita veste că Ion Drăgan s-a stins din viață. Mesajele curg în mediul online, alături de fotografii cu artistul: “A încremenit...Crăciunul!”

La ce concluzie au ajuns Robert și Lia după camera roșie. Cum va reacționa Filip: ,,Ești îndrăgostită”

A murit cunoscutul om de afaceri gălățean, Corneliu Istrate


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies