Aceasta reteta de clatite nu contine gluten si este foarte sanatoasa.
INGREDIENTE
1 cana (125g) faina
1 cana (240ml) lapte de soia (sau orice alt tip de lapte vegetal)
1 “ou” vegan
PREPARARE
Preparati “oul” vegan prin amestecul a 1 lingura seminte de chia cu 3 linguri de apa fierbinte. Lasati amestecul timp de 2 minute.
Intre timp, adaugati faina intr-un castron adanc.
Adaugati laptele de soia (vegetal) si amestecul semintelor de chia cu apa (“oul” vegan) si amestecati compozitia cu un tel.
Incingeti o tigaie si adaugati in ea ½ lingurita ulei de cocos. Cand tigaia s-a incins, turnati din compozitie astfel incat sa se imprastie pe toata suprafata sa.
Intoarceti clatita cand e coapta pe o parte.
Lasati-o pe foc pana se coace si partea cealalta a sa.
Repetati procedeul pana terminati compozitia.
Serviti clatitele cu scortisoara si sirop de artar pentru o aroma tomnatica.
Sursa
INGREDIENTE
1 cana (125g) faina
1 cana (240ml) lapte de soia (sau orice alt tip de lapte vegetal)
1 “ou” vegan
Citeste si: Ce se întâmplă cu Theo Rose în ultimul trimestru?! Artista, în lacrimi: „Copilul meu nu știu ce are”- wowbiz.ro
Citeste si: Cât câștigă Eva Măruță din postările de pe rețelele sociale?! Nu o să îți vină să crezi ce sumă primește pentru o postare- radioimpuls.ro
PREPARARE
Preparati “oul” vegan prin amestecul a 1 lingura seminte de chia cu 3 linguri de apa fierbinte. Lasati amestecul timp de 2 minute.
Intre timp, adaugati faina intr-un castron adanc.
Adaugati laptele de soia (vegetal) si amestecul semintelor de chia cu apa (“oul” vegan) si amestecati compozitia cu un tel.
Incingeti o tigaie si adaugati in ea ½ lingurita ulei de cocos.
Cand tigaia s-a incins, turnati din compozitie astfel incat sa se imprastie pe toata suprafata sa.
Intoarceti clatita cand e coapta pe o parte.
Lasati-o pe foc pana se coace si partea cealalta a sa.Repetati procedeul pana terminati compozitia.
Serviti clatitele cu scortisoara si sirop de artar pentru o aroma tomnatica.
Sursa