Asa faci cei mai CROCANTI cartofi prajiti! Care este secretul


Asa faci cei mai CROCANTI cartofi prajiti! Care este secretul

3 Taie cartofii in acelasi fel

 

Cand trebuie sa tai cartofii, este important sa alegi o singura forma, pe care sa o folosesti pentru toata cantitatea de cartofi. Prin urmare, nu este recomandat sa tai un cartof pe lungime, altul pe latime, altul de-a curmezisul. Bucatile taiate trebuie sa aiba aproximativ aceeasi dimensiune, astfel incat sa se prajeasca uniform. In cazul cartofilor amestecati, unii mai grosi, altii foarte subtiri, acestia din urma ajung sa se arda, in timp ce bucatile groase nu se patrund bine si nu devin crocante.

 

Taie cartoful pe mijloc, pe lungime, astfel incat sa obtii doua jumatati. Apoi fiecare jumatate este taiata tot pe lungime, de inca doua ori. Fiecare din cele sase bucati de cartof se taie pe lungime in bete lungi, nici prea groase, nici prea subtiri. La final vei avea cartofi taiati uniform, care vor arata bine si se vor praji atat cat trebuie.

 

Ii mai poti da o data prin apa, adaugand de data aceasta si bucati de gheata, pentru a scapa de sucul in exces care poate a aparut in urma taierii. Apoi cartofii se scurg foarte bine. Daca vrei sa scoti cat mai mult amidon din cartofi trebuie sa-i tii cel putin 30-60 de minute intr-un castron cu apa rece si gheata, la frigider. In acest caz, apa va trebui sa acopere cartofii, pentru a evita innegrirea acestora.

Scotand amidonul din cartofi, acestia vor fi mai crocanti la exterior si pufosi in interior.

 

4 Pregateste oala

 

Foloseste o oala sau o cratita de calitate, in care toarna ulei suficient de mult incat sa acopere cartofii atunci cand ii vei adauga. Asteapta sa se incinga uleiul. Ar trebui sa aiba o temperatura de aproximativ 180 grade Celsius.

 

n ceea ce priveste tipul de ulei, se foloseste ulei de floarea soarelui, ulei de masline, ulei de arahide etc dar si grasime animala de la vita sau porc. Aceasta din urma da o aroma deosebita cartofilor prajiti, insa nu este tocmai cea mai sanatoasa alegere.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare. 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se pozeaza Silvia Popescu de cand si-a pus silicoane! Cele mai indraznete fotografii ale castigatoarei “Bravo, ai stil! All Stars”

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

Exatlon. Yamato, campionul care si-a atras aprecierea adversarilor inca din prima editie a show-ului

Primele nemultumiri din Echipa Faimosilor! Cristina Nedelcu, repros la adresa coechipierilor! “Trebuie sa invatam sa facem strategia…”

Dieta la menopauză. Ce ai voie să mănânci şi ce trebuie să eviţi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Răzvan Fodor. "Și atunci mi-am zis că ea trebuie să fie nevasta mea”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri