Asa faci cea mai simpla dulceata de gutui - reteta ca la mama acasa!


Asa faci cea mai simpla dulceata de gutui - reteta ca la mama acasa!

Dulceata de gutui este extrem de versatila si se potriveste in combinatii dintre cele mai diferite.

 

Ingrediente
1 kilogram gutui
350g zahar
1 plic gel fix
Mod de preparare
Spalam bine gutuile de puf, le taiem in jumatati, scoatem cotorul, semintele si partile lemnoase si apoi le dam pe razatoarea mare. În cazul in care aveti un robot de bucatarie care face aceasta operatiune este si mai bine.
Nu va speriati daca fructele se oxideaza pentru ca isi revin cand dau in fiert. Gutuile rase le punem in cratita in care vom fierbe gemul.
Aveti grija sa fie o cratita cu fundul dublu pentru ca gemul sa nu se lipeasca, iar pe fund, pentru siguranta, puneti cateva picaturi de ulei. Într-o farfurie amestecam zaharul cu praful de Gel Fix si il punem peste gutui.
Amestecam bine si punem gemul la foc mediu. Gemul de gutui se fierbe minim trei minute din momentul in care incepe sa clocoteasca (trei – cinci minute). Trebuie sa avem grija ca borcanele sa fie bine uscate inainte sa punem gemul in ele. Vom pune gemul de gutui fierbinte in borcane, imediat ce l-am luat de pe foc si vom sigila cat mai bine borcanele cu gem. Borcanele ar trebui tinute intoarse cateva minute si apoi depozitate intr-un loc racoros si rece.
Sursa

Ingrediente

1 kilogram gutui
350g zahar
1 plic gel fix

Mod de preparare

Spalam bine gutuile de puf, le taiem in jumatati, scoatem cotorul, semintele si partile lemnoase si apoi le dam pe razatoarea mare. În cazul in care aveti un robot de bucatarie care face aceasta operatiune este si mai bine.

Nu va speriati daca fructele se oxideaza pentru ca isi revin cand dau in fiert. Gutuile rase le punem in cratita in care vom fierbe gemul. 

Aveti grija sa fie o cratita cu fundul dublu pentru ca gemul sa nu se lipeasca, iar pe fund, pentru siguranta, puneti cateva picaturi de ulei. Într-o farfurie amestecam zaharul cu praful de Gel Fix si il punem peste gutui. Amestecam bine si punem gemul la foc mediu. Gemul de gutui se fierbe minim trei minute din momentul in care incepe sa clocoteasca (trei – cinci minute). Trebuie sa avem grija ca borcanele sa fie bine uscate inainte sa punem gemul in ele. Vom pune gemul de gutui fierbinte in borcane, imediat ce l-am luat de pe foc si vom sigila cat mai bine borcanele cu gem. Borcanele ar trebui tinute intoarse cateva minute si apoi depozitate intr-un loc racoros si rece.

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ion Șmecherul s-a stins din viață foarte tânăr! Câți ani avea, de fapt, protejatul familiei Sterp

Monica Gabor și Mr. Pink au pus iar ”paie pe foc”! Cum i-au surprins paparazzi

Tușești sau ai gâtul iritat? Sfaturi esenţiale pentru a trece cu bine peste iarnă

DESCOPERĂ: 5 tipuri de paltoane pentru femei și cum să le porți corect

DESCOPERĂ: Cine este CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, copilărie, de ce nu s-a însurat

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Fashion

Prognoza modei cu Irisha. Soare sau tunete și fulgere pentru ținutele purtate de Andreea Bălan, Cristina Ich, Feli, Iuliana Luciu, Nicole Cherry, Halsey și Monica Bellucci

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri