Asa faci cea mai gustoasa ciorbita de legume!


Un bol de ciorba este solutia perfecta pentru a include legumele in alimentatie.

 

Ingrediente:
3 morcovi mari
50 g morcovi baby
1 pastarnac
o telina mare, cubulete
2 cepe medii
2-3 cartofi, cubulete
1 ardei gras
2 dovlecei curatati, taiati cubulete
300 g fasole verde
4-5 rosii coapte
sare
zeama de la o lamaie
o legatura patrunjel
o legatura leustean
sare
30 ml ulei
Mod de preparare:
Într-o cratita adanca se pun la calit in ulei ceapa taiata cubulete, morcovii taiati rondele sau dati pe razatoare, pastarnacul taiat cubulete si telina. Se adauga aproximativ o cana de apa si se innabusa 15 minute, la foc mediu. Din cand in cand se amesteca, avand grija sa nu se prinda.
Se completeaza cu apa calda, apoi se adauga morcovii baby, cartofii, ardeiul gras taiat felii si dovleceii. Se fierbe la foc mediu pana cand incep sa se inmoaie legumele. Cand sunt aproape gata, se adauga fasolea verde si rosiile maruntite (cu sau fara coaja) si se mai fierbe 10-15 minute. Se potriveste de sare si lamaie.
La final se pune verdeata tocata si se mai da intr-un clocot. Se serveste calda.
Sursa

Ingrediente:

3 morcovi mari
50 g morcovi baby
1 pastarnac
o telina mare, cubulete
2 cepe medii
2-3 cartofi, cubulete
1 ardei gras
2 dovlecei curatati, taiati cubulete
300 g fasole verde
4-5 rosii coapte
sare
zeama de la o lamaie
o legatura patrunjel
o legatura leustean
sare
30 ml ulei

Mod de preparare:

Într-o cratita adanca se pun la calit in ulei ceapa taiata cubulete, morcovii taiati rondele sau dati pe razatoare, pastarnacul taiat cubulete si telina. Se adauga aproximativ o cana de apa si se innabusa 15 minute, la foc mediu. Din cand in cand se amesteca, avand grija sa nu se prinda.

Se completeaza cu apa calda, apoi se adauga morcovii baby, cartofii, ardeiul gras taiat felii si dovleceii. Se fierbe la foc mediu pana cand incep sa se inmoaie legumele. Cand sunt aproape gata, se adauga fasolea verde si rosiile maruntite (cu sau fara coaja) si se mai fierbe 10-15 minute. Se potriveste de sare si lamaie.

La final se pune verdeata tocata si se mai da intr-un clocot. Se serveste calda.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Serialul “Medici: Conducatorii orasului Florenta”, o impresionanta fresca a Italiei secolului al XV-lea, in curand, la Kanal D

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri