Asa faci cea mai gustoasa budinca de gris! Are gustul copilariei!


Aceasta budinca este moale, parfumata si insiropata cu mult lapte.

 

Ingrediente:
6 oua
12 linguri zahar
10 linguri gris
un varf de cutit sare
un baton de vanilie (sau esenta de vanilie)
1,5 litri lapte
coaja razuita de la o lamaie (optional)
1. Aprindem cuptorul la 180 grade, foc mediu.
2. Ungem cu unt o tava de 20/30 cm, cu pereti inalti si o tapetam cu gris.
3. Intr-un bol mare, spargem cele 6 oua si adaugam sarea, vanilia si 8 linguri de zahar.  Restul se folosesc pentru sirop. Apoi, cu mixerul electric la viteza mare, batem amestecul cam 10-12 minute. Trebuie sa  obtinem o spuma densa si aproape triplata in volum.
4. Cu o lingura de lemn incorporam grisul, in trei transe, amestecand cu grija, de jos in sus. Incercam sa nu scoatem aerul din spuma de oua.  Nici  sa nu lasam cocoloase de gris.
5. Turnam amestecul in tava si introducem la cuptor. Cam 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si se desprinde de pe marginile tavii.
6. In timpul cat se coace prajitura, pregatim siropul.  Fierbem laptele cu restul de 4 linguri de zahar, un pic de sare, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
7. Imediat dupa ce scoatem blatul de la copt, turnam laptele clocotit si strecurat peste el. Apoi mai introducem inca 5 minute la cuptor.
8. Stingem focul si lasam budinca de gris tot in cuptor.  Pana se raceste complet.
Sursa, sursa foto: PrajituriDeCasa

Ingrediente:

6 oua
12 linguri zahar
10 linguri gris
un varf de cutit sare
un baton de vanilie (sau esenta de vanilie)
1,5 litri lapte
coaja razuita de la o lamaie (optional)

1. Aprindem cuptorul la 180 grade, foc mediu.

2. Ungem cu unt o tava de 20/30 cm, cu pereti inalti si o tapetam cu gris.

3. Intr-un bol mare, spargem cele 6 oua si adaugam sarea, vanilia si 8 linguri de zahar.  Restul se folosesc pentru sirop. Apoi, cu mixerul electric la viteza mare, batem amestecul cam 10-12 minute. Trebuie sa  obtinem o spuma densa si aproape triplata in volum.

4. Cu o lingura de lemn incorporam grisul, in trei transe, amestecand cu grija, de jos in sus. Incercam sa nu scoatem aerul din spuma de oua.  Nici  sa nu lasam cocoloase de gris.

5. Turnam amestecul in tava si introducem la cuptor. Cam 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si se desprinde de pe marginile tavii.

6. In timpul cat se coace prajitura, pregatim siropul.  Fierbem laptele cu restul de 4 linguri de zahar, un pic de sare, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

7. Imediat dupa ce scoatem blatul de la copt, turnam laptele clocotit si strecurat peste el. Apoi mai introducem inca 5 minute la cuptor.
8. Stingem focul si lasam budinca de gris tot in cuptor.  Pana se raceste complet.

Sursa, sursa foto: PrajituriDeCasa

 


Citește și:

Cum să îţi faci must, la tine acasă. Cea mai simplă reţetă pentru băutura preferată a românilor la început de toamnă

Emily Burghelea, mândră de cea mai nouă reuşită a ei! În sfârşit, e şoferiţă pe străzile patriei!

Sfatul zilei de astăzi, duminică 20 septembrie 2020. Săgetătorii se îndrăgostesc

Andreea Tonciu, în lacrimi la "Bravo, ai stil! Celebrities!" Vedeta s-a enervat şi a plecat din emisiune!

O fostă concurentă de la Puterea Dragostei, mesaj emoţionant pentru Andreea Mantea! "O mamă..."

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop astăzi, duminică 20 septembrie 2020. Află ce zodie începe o frumoasă poveste de dragoste!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri