Asa faci cea mai gustoasa budinca de gris! Are gustul copilariei!


Aceasta budinca este moale, parfumata si insiropata cu mult lapte.

 

Ingrediente:
6 oua
12 linguri zahar
10 linguri gris
un varf de cutit sare
un baton de vanilie (sau esenta de vanilie)
1,5 litri lapte
coaja razuita de la o lamaie (optional)
1. Aprindem cuptorul la 180 grade, foc mediu.
2. Ungem cu unt o tava de 20/30 cm, cu pereti inalti si o tapetam cu gris.
3. Intr-un bol mare, spargem cele 6 oua si adaugam sarea, vanilia si 8 linguri de zahar.  Restul se folosesc pentru sirop. Apoi, cu mixerul electric la viteza mare, batem amestecul cam 10-12 minute. Trebuie sa  obtinem o spuma densa si aproape triplata in volum.
4. Cu o lingura de lemn incorporam grisul, in trei transe, amestecand cu grija, de jos in sus. Incercam sa nu scoatem aerul din spuma de oua.  Nici  sa nu lasam cocoloase de gris.
5. Turnam amestecul in tava si introducem la cuptor. Cam 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si se desprinde de pe marginile tavii.
6. In timpul cat se coace prajitura, pregatim siropul.  Fierbem laptele cu restul de 4 linguri de zahar, un pic de sare, esenta de vanilie si coaja de lamaie.
7. Imediat dupa ce scoatem blatul de la copt, turnam laptele clocotit si strecurat peste el. Apoi mai introducem inca 5 minute la cuptor.
8. Stingem focul si lasam budinca de gris tot in cuptor.  Pana se raceste complet.
Sursa, sursa foto: PrajituriDeCasa

Ingrediente:

6 oua
12 linguri zahar
10 linguri gris
un varf de cutit sare
un baton de vanilie (sau esenta de vanilie)
1,5 litri lapte
coaja razuita de la o lamaie (optional)

1. Aprindem cuptorul la 180 grade, foc mediu.

2. Ungem cu unt o tava de 20/30 cm, cu pereti inalti si o tapetam cu gris.

3. Intr-un bol mare, spargem cele 6 oua si adaugam sarea, vanilia si 8 linguri de zahar.  Restul se folosesc pentru sirop. Apoi, cu mixerul electric la viteza mare, batem amestecul cam 10-12 minute. Trebuie sa  obtinem o spuma densa si aproape triplata in volum.

4. Cu o lingura de lemn incorporam grisul, in trei transe, amestecand cu grija, de jos in sus. Incercam sa nu scoatem aerul din spuma de oua.  Nici  sa nu lasam cocoloase de gris.

5. Turnam amestecul in tava si introducem la cuptor. Cam 30-35 de minute, pana cand se rumeneste si se desprinde de pe marginile tavii.

6. In timpul cat se coace prajitura, pregatim siropul.  Fierbem laptele cu restul de 4 linguri de zahar, un pic de sare, esenta de vanilie si coaja de lamaie.

7. Imediat dupa ce scoatem blatul de la copt, turnam laptele clocotit si strecurat peste el. Apoi mai introducem inca 5 minute la cuptor.
8. Stingem focul si lasam budinca de gris tot in cuptor.  Pana se raceste complet.

Sursa, sursa foto: PrajituriDeCasa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Bogdan Mocanu, declaraţii incendiare despre relaţia cu Bianca de la Puterea Dragostei! "Totul rămâne..."

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri