Asa faci cea mai buna friptura de peste la cuptor!


Aceasta reteta este perfecta pentru masa de Sarbatori sau pentru dezlegarea la peste.

 

Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn), 100 ml ulei, 1 morcov, 1 radacina patrunjel,
1 telina mai mica, 2 cepe potrivite, piper macinat, dupa gust, sare, dupa gust, 3 linguri apa.
Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, si se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile si bucatile ramase se zvanta intr-o bucata de panza curata. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri, intr-o tava se pun putin ulei, feliile de zarzavat, apoi bucatile de peste. Se presara piper macinat si se toarna restul de ulei. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand pestele s-a rumenit se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarce pe cealalta parte. Se serveste cald, cu cartofi natur sau salata de cartofi cu ceapa.

Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn), 100 ml ulei, 1 morcov, 1 radacina patrunjel,1 telina mai mica, 2 cepe potrivite, piper macinat, dupa gust, sare, dupa gust, 3 linguri apa.

Prajitura Greta Garbo! Un desert fin ce se topeste in gura!

Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, si se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile si bucatile ramase se zvanta intr-o bucata de panza curata. Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri, intr-o tava se pun putin ulei, feliile de zarzavat, apoi bucatile de peste. Se presara piper macinat si se toarna restul de ulei. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand pestele s-a rumenit se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarce pe cealalta parte. Se serveste cald, cu cartofi natur sau salata de cartofi cu ceapa.

Cozonac FARA framantare! Cum sa ai cel mai frumos si gustos cozonac pe masa de Craciun!


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Când trecem la ora de iarnă?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri