Aceasta reteta este perfecta pentru masa de Sarbatori sau pentru dezlegarea la peste.
Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn), 100 ml ulei, 1 morcov, 1 radacina patrunjel,
1 telina mai mica, 2 cepe potrivite, piper macinat, dupa gust, sare, dupa gust, 3 linguri apa.
Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, si se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile si bucatile ramase se zvanta intr-o bucata de panza curata.
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri, intr-o tava se pun putin ulei, feliile de zarzavat, apoi bucatile de peste. Se presara piper macinat si se toarna restul de ulei. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand pestele s-a rumenit se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarce pe cealalta parte. Se serveste cald, cu cartofi natur sau salata de cartofi cu ceapa.
Ingrediente: 1 kg peste proaspat (crap, caras, somn), 100 ml ulei, 1 morcov, 1 radacina patrunjel,1 telina mai mica, 2 cepe potrivite, piper macinat, dupa gust, sare, dupa gust, 3 linguri apa.
Mod de preparare: Pestele se curata de solzi, si se scot intestinele, se spala in mai multe ape, se taie capetele si cozile si bucatile ramase se zvanta intr-o bucata de panza curata.
Zarzavatul se curata, se spala si se taie in felii subtiri, intr-o tava se pun putin ulei, feliile de zarzavat, apoi bucatile de peste. Se presara piper macinat si se toarna restul de ulei. Se pun 3 linguri de apa si apoi tava se baga la cuptor pentru 40-45 de minute. Cand pestele s-a rumenit se stropeste cu sosul adunat in tava si se intoarce pe cealalta parte. Se serveste cald, cu cartofi natur sau salata de cartofi cu ceapa.