Ardei umpluti cu varza pentru iarna! Reteta ca la bunica


Iata o reteta simpla si delicioasa de ardei umpluti cu varza. Sunt deliciosi in zilele geroase de iarna.

Ingrediente pt borcan de 5 litri: 1 kg de ardei( am completat cu 2 gogosari sa umplu borcanul), 1 varza de aproape 2 kg dar a ramas din ea, sare pt muraturi (neiodata), cimbru si marar uscate, 2 radacini hrean, 2-3  foi de dafin, piper boabe, apa.

Mod de preparare: incepeti cu varza care dupa ce se spala, se taie fideluta, se presara cu sare pt conserve, cimbru si seminte de marar, se freaca bine si se lasa sa stea 30 minute. Varza ar trebui sa fie sarata ca pt  salata. Intre timp, spalati ardeii si scoateti samburii, curatati interiorul de vene spalati interiorul ardeilor si lasati-i la scurs cu gura in jos. Dupa 30 minute, indesati fiecare ardei cu varza, ii asezati cu gura in sus in borcanul bine spalat, adaugati bucati de hrean curatat, piper boabe si foi de dafin printre ardei. Intro oala, puneti cam 2,5-3 l apa, adaugati  40 grame de sare pt litrul de apa, fierbeti saramura, lasati-o sa se raceasca 30 minute, apoi o turnati peste ardei, legati borcanul ziua urmatoare cu celofan si depozitati in camara.

Sursa


Abonează-te pe

Citește și:

Rețetă de coșulețe cu nucă și gem. Un desert gustos care nu necesită mult timp

Se anunță un divorț-bombă!? Ce s-a întâmplat între Andreea Bănică și soțul ei

Desertul pe care oricine îl mănâncă: rulouri umplute cu cremă de vanilie

Kanal D isi pastreaza suprematia pe toate segmentele de public, cu „Survivor Romania”!

Prăjitura de foi cu miere Albinița. Se prepară în câțiva pași rapizi

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic marți, 19 ianuarie 2021! O zodie pică un examen important!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri