Ardeii umpluti cu legume sunt o varianta delicioasa si mult mai sanatoasa decat cei umpluti cu carne tocata.
Ingrediente:
– 4 ardei grasi
– 1 cana de quinoa fiarta (1/3 cana de quinoa uscata)
– 1 cana ciuperci champignon
– 1 dovlecel zucchini
– 1 conserva fasole alba
– 1 ceapa rosie
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de maasline
– 300 ml suc de rosii
– Patrunjel tocat
Mod de preparare:
Taiem ardeii pe jumatate si ii curatam de cotor si seminte. ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem 10 minute. Tocam ceapa si usturoiul si le calim intr-o tigaie in 2 linguri de ulei de masline, apoi adaugam ciupercile tocate si cubulete de dovlecel, condimentam cu sare si piper dupa gust. Turnam sucul de rosii, iar dupa 15 minute adaugam quinoa fiarta si fasolea.
Sursa: www.doctorulzilei.ro