Aperitiv cu vinete si gogosari de pus in conserve pentru iarna!


Aperitivul de vinete si gogosari este mai usor de facut decat zacusca si este foarte gustos.

 

Ingrediente:
– 5 kg de vinete
– 6 kg de gogosari – eu l-am facut anul trecut cu ardei kapia, se coc si se curata mai usor, dar am pus aproape 8 kg
– 250 ml otet de 9 grade
– 250 ml ulei
– 250 g zahar
– cateva foi de dafin
– cateva boabe de piper
– sare grunjoasa dupa gust
Mod de preparare
Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs.
Se coc gogosarii (ardeii kapia), se curata si ei de coaja si seminte.
Vinetele se toaca, dar nu le duceti la nivelul de pasta, ci putin mai mare.
Gogosarii se taie fasii subtiri cam de 1 cm.
Otetul cu uleiul, zaharul, foile de dafin si boabele de piper se fierb cateva minute pana se topeste zaharul.
Intr-un vas incapator se amesteca toate ingredientele si se sareaza dupa gust.
Se lasa vasul cu aperitiv pana a doua zi la rece, in frigider.
A doua zi se umplu borcanele si se fierb la bain-marie, circa 60 de minute dupa ce da apa in clocot, la foc mic. Sa aveti pregatite 8-9 borvane de 800 g.
La final se acopera borcanele cu o paturica si se lasa la racit.
Sursa: CuraDeMiere

Ingrediente:

– 5 kg de vinete
– 6 kg de gogosari – eu l-am facut anul trecut cu ardei kapia, se coc si se curata mai usor, dar am pus aproape 8 kg
– 250 ml otet de 9 grade
– 250 ml ulei
– 250 g zahar
– cateva foi de dafin
– cateva boabe de piper
– sare grunjoasa dupa gust

Mod de preparare

Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs.Se coc gogosarii (ardeii kapia), se curata si ei de coaja si seminte.

Vinetele se toaca, dar nu le duceti la nivelul de pasta, ci putin mai mare.Gogosarii se taie fasii subtiri cam de 1 cm.

Otetul cu uleiul, zaharul, foile de dafin si boabele de piper se fierb cateva minute pana se topeste zaharul.Intr-un vas incapator se amesteca toate ingredientele si se sareaza dupa gust.

Se lasa vasul cu aperitiv pana a doua zi la rece, in frigider.

A doua zi se umplu borcanele si se fierb la bain-marie, circa 60 de minute dupa ce da apa in clocot, la foc mic. Sa aveti pregatite 8-9 borvane de 800 g.

La final se acopera borcanele cu o paturica si se lasa la racit.

Sursa: CuraDeMiere

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Theodor Paleologu, despre alimentaţie: "Este rezonabil chiar să exagerăm" Interviurile Ancăi Bejan

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri