Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!

Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!
Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!

Chef Doru Serban a preparat o reteta simpla de saratele de casa la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei.
Ingrediente
450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt acru sau chefir
Un praf de sare
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat
Pentru a unge saratelele:
1 ou, sare grunjoasa, piper, boia, chimen
Mod de preparare
Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul.
Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul, pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.
Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.
Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Cand s-a racit se intinde bine, apoi se ruleaza, se intinde din nou, iar se ruleaza si tot asa de cateva ori.
Astfel, cand se va coace se vor forma straturi ce vor semana putin cu un foietaj.
Se intinde aluatul, se taie in fasii ce se ung cu ou si se presara cu sare, chimen, boia, piper.
Se dau la copt pe hartie de copt timp de 15 minute la 180 grade.

Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei. 

Ingrediente

450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt acru sau chefir
Un praf de sare 
Extract de vanilie
O

lingurita bicarbonat

Pentru a unge saratelele:
1 ou, sare grunjoasa, piper, boia, chimen

Mod de preparare

Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul. Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul, pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.

Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.


Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Cand s-a racit se intinde bine, apoi se ruleaza, se intinde din nou, iar se ruleaza si tot asa de cateva ori. 

Astfel, cand se va coace se vor forma straturi ce vor semana putin cu un foietaj.

Se intinde aluatul, se taie in fasii ce se ung cu ou si se presara cu sare, chimen, boia, piper. 


Se dau la copt pe hartie de copt timp de 15 minute la 180 grade.

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Saveta Bogdan a rămas fără cuvinte atunci când a văzut cât i-a venit factura la curent. Ce le transmite artista autorităților: “În acest moment nu am bani.”

Cine este prietena ta cea mai bună, în funcție de zodie

Veștile de care românii se temeau! Legea tocmai a fost publicată în Monitorul Oficial. Taxele și impozitele vor exploda începând cu ianuarie 2026

Două cazuri diferite, dar cu un final tragic: "Ne-a străfulgerat pe toţi". Marco a fost găsit mort după un majorat, iar Andreea Cuciuc a murit după Balul Bobocilor. ASEMĂNĂRILE dintre cele două situații sunt îngrijorătoare și dureroase

Alina Sorescu, copleșită de emoții, în cadrul emisiunii „În Oglindă”. Cine a salvat-o după divorț: „Acum mă simt în acel punct”

Sâmbătă, de la ora 14:45, la ”ROventura”, călătorie de neuitat pe plaiuri vrâncene

Tragedie într-o școală din Rusia. Un elev de 10 ani a fost ucis de un coleg de 15 ani. Criminalul a filmat atacul


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies