Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!

Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!
Ai pofta de saratele de casa? Aceasta este cea mai usoara reteta!

Chef Doru Serban a preparat o reteta simpla de saratele de casa la "Draga mea prietena".

 

Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei.
Ingrediente
450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt acru sau chefir
Un praf de sare
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat
Pentru a unge saratelele:
1 ou, sare
grunjoasa, piper, boia, chimen
Mod de preparare
Untura se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul.
Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul, pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.
Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.
Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Cand s-a racit se intinde bine, apoi se ruleaza, se intinde din nou, iar se ruleaza si tot asa de cateva ori.
Astfel, cand se va coace se vor forma straturi ce vor semana putin cu un foietaj.
Se intinde aluatul, se taie in fasii ce se ung cu ou si se presara cu sare, chimen, boia, piper.
Se dau la copt pe hartie de copt timp de 15 minute la 180 grade.

Costul estimativ pentru opt persoane este de 20 de lei. 

Ingrediente

450 g faina
200 g untura (sau unt)
Un ou
4 linguri de zahar
200 ml iaurt acru sau chefir
Un praf de sare 
Extract de vanilie
O lingurita bicarbonat

Pentru a unge saratelele:
1 ou, sare grunjoasa, piper, boia, chimen

Mod de preparare

Untura

se freaca cu zaharul sau se mixeaza, se adauga oul si iaurtul. Se continua sa se mixeze adaugand sarea, vanilia si bicarbonatul, pana cand devine o pasta omogena in care nu se mai simte zaharul.

Se adauga, treptat, faina pana cand se obtine un aluat elastic, dar nelipicios.

Se lasa aluatul sa se odihneasca 20-30 minute.
Cand s-a racit se intinde bine, apoi se ruleaza, se intinde din nou, iar se ruleaza si tot asa de cateva ori. 


Astfel, cand se va coace se vor forma straturi ce vor semana putin cu un foietaj.

Se intinde aluatul, se taie in fasii ce se ung cu ou si se presara cu sare, chimen, boia, piper. 

Se dau la copt pe hartie de copt timp de 15 minute la 180 grade.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Ce a pățit Roxana Blenche când a mers spre o filmare. Cunoscutul bucătar a cerut ajutor pe rețelele de socializare. “E nasoală rău situația, așa că dacă știți, m-ar ajuta foarte mult.”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

„N-am murit” Discuția halucinantă pe care Nicu Sârghea a avut-o cu doar câteva ore înainte să fie găsit fără suflare în propria casă! Toboșarul trupei Vunk și-a prevestit ultimele clipe din viață?

Premoniția tulburătoare a lui Nicu Sârghea. Ce a transmis seara trecută toboșarul trupei Vunk: “Nu pot să cred că dialogul ăsta a avut loc ieri și astăzi s-a stins"

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Dorobanțu și Daniel ajung la cuțite! „Nu mă impresionezi!”. Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” de vineri, 13 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Fiul șoferului român de TIR care a fost lovit de tren în Belgia, mărturii cutremurătoare. Tânărul vorbea cu tatăl lui la telefon în momentul în care s-a produs tragedia: „Mi-a strigat numele de două ori”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies